„Имали смо прилику да обиђемо чувену Ваљевску гимназију и том приликом смо уручили спортску опрему, у виду голова, кошева, мрежа за одбојку, стубова за одбојку и 40 лопти, по десет за четири колективна спорта. На тај начин желимо да промовишемо систем школског спорта, да заједно са локалним самоуправама још више мотивишемо децу да се баве спортом и да кроз спортске активности данас водимо рачуна о здрављу“, рекао је министар омладине и спорта Вања Удовичић након боравка у Ваљеву, где је обишао Ваљевску гимназију, а потом и Дом спорта „Генерал Светомир Ђукић“.

„Настављамо акцију обиласка локалних самоуправа и градова широм Србије, са жељом да разговарамо са челницима локалних самоуправа и да видимо са којим изазoвима се суочавају на локалу, како спортски клубови и организације, тако и омладинска удружења, са огромном жељом да заједничким снагама унапредимо положај младих на локалу и да помогнемо даљи развој спортских клубова“, нагласио је министар Удовичић.
Градоначелник Ваљева Лазар Гојковић се захвалио министру Вањи Удовичићу на посети и поклону у виду спортске опреме за Ваљевску гимназију.

„Град Ваљево је недавно поделио спортску опрему и реквизите основним школама, вредности два милиона динара и намера нам је да наставимо да на све начине помажемо ваљевске школе. Били смо у прилици да министру представимо планове које имамо на унапређењу спортске инфраструктуре, а за то нам је свакако потребна подршка државе и ресорног министарства.
Сигуран сам да су велике, али реалне амбиције које имамо у погледу спортске инфраструктуре, а једно је сигурно, да претходних година није много улагано. Драго ми је што смо представили све предности Дома спортова „Генерал Светомир Ђукић“. Ми смо уз помоћ Министарства рударства и енергетике завршили спољну реконструкцију. Данас смо са министром причали о унутрашњој реконструкцији ове сале, за коју имамо пројекте. Јако је важно да имамо један модеран и опремљен спортски објекат који ће бити на понос Ваљева“, закључио је градоначелник Ваљева.

„Можда ми је и данас најдраже што се налазим у граду који води један млади и успешни функционер, али и неко ко се доказао у спорту у претходном периоду и неко ко је био веома успешан на спортском плану и види се та једна драстична промена према улагању у спортску инфраструктуру. Један опипљив доказ за то, јесте да је опрeдељено 6,8 % локалног буџeта за развој омладине и спорта што је у врxу градова и општина који улажу у спорт и у младе. Захваљујем се градоначелнику који је у сам врх својих приоритета ставио однос према младима, однос према спорту и према спортској инфраструктури“, констатовао је министар Вања Удовичић, након посете Ваљеву.

Он је рекао да је са градоначелником разговарао о будућим пројектима који су капитални и „да је заједничка жеља да удруженим снагама инвестирамо знање и енергију, али и финансије, да би омогућили грађанима Ваљева да имају најмодернију спортску инфраструктуру“.


Приликом обиласка фискултурне сале у Ваљевској гимназији, министар је разговарао са матурантима школе, а потом са њима и са градоначелником Ваљева одиграо партију баскета. У Дому спорта „Генерал Светомир Ђукић“ присуствовао је тренингу дечака из Фудбалског клуба „Сењак“.