У оквиру партнерства Националне службе за запошљавање(НСЗ) – Филијале Ваљево и града Ваљева, а у сарадњи са Регионалном привредном комором, данас је организован јесењи Сајам запошљавања.

Директор НСЗ Ваљево Милан Ђенадић је рекао да је на овом сајму у понуди 250 послова најразличитијих профила. Он се захвалио свим компанијама које учествују на Сајму запошљавања и партнерима- локалној самоуправи и Регионалној привредној комори.

„Циљ НСЗ је да створимо могућности да сваки наш суграђанин који жели да ради, има могућност да ради“, поручио је Ђенадић.

Градоначелник Ваљева Лазар Гојковић је поздравио суграђане и послодавце и рекао да је ово право место да се сретну сви они који траже посао и они којима су потребни радници.

„Поносан сам на чињеницу да су у Ваљеву само ове године отворене три нове фабрике, уз доста осталих послодаваца који свакога дана расту и напредују, па самим тим расте и понуда добрих послова. Све је то захваљујући политици Владе Републике Србије и председника Србије, јер је привредна активност прави показатељ стања у друштву. Желим вам да на данашњем сајму отпочне успешан период у вашем пословном и приватном животу, да нађете посао по својој жељи и мери. Поносан сам и на чињеницу да су данас са нама и Предшколска установа „Милица Ножица“, први пут на оваквом сајму. Изузетно нам је значајно и битно да се што више људи јави, јер у наредном периоду имамо потребу за преко 100 радних места у нова три вртића, која ће се ускоро отворити“.

“Велико нам је задовољство што је ова градска власт на челу са градоначелником Лазаром Гојковићем, а уз помоћ Владе Републике Србије у претходне три године у наш Град довела три велика инвеститора. Захваљујући томе, отворен је велики број радних места како директних, тако и индиректних, јер многе наше домаће компаније као кооперанти раде за велике инвеститоре. У прилог томе, посебно нам је драга чињеница да је тренутно на евиденцији НСЗ око 3350 незапослених, а подсетићу да је крајем 2020. године било око 4600“, нагласио је члан Градског већа задужен за рад, запошљавање и социјалну политику Марко Јевтић.

На јесењем Сајму запошљавања у Ваљеву, компаније „Хансгрохе“, „Хајсенс“, „Крушик“, „Урбан техникс“, „Публик“, „МПК ТРЕЈД“, „Вали“, „Турна пластик“ „Дунав осигурање“, као и ЈКП „Видрак“, Предшкослка установа „Милица Ножица“, али и Академија Западне Србије, Универзитет „Сингидунум“ су се представили Ваљевцима и понудили радна места различитих профила и образовања.