„У 2022. години Скупштина града Ваљева је динамично радила, а то се илуструје чињеницом да смо одржали девет радних седница, усвојили 247 тачака и успешну годину заокружили доношењем буџета за 2023. годину. Задовољна сам том чињеницом, јер од кад сам одборник, од 2012. године, први пут смо усвојили буџет на време. На јучерашњој седници смо први пут усвојили на време и планове пословања предузећа и установа, што у претходном периоду није био случај“, осврнула се на годину која је на измаку, председница Скупштине града Ваљева др Снежана Ракић, а поводом новогодишњег коктела који је одржан за одборнике и представнике свих најзначајнијих градских институција.

Председница Скупштине је истакла да ће новина у наредној години бити електронски систем рада Скупштине града Ваљева, у оквиру пројекта, вредног шест милиона динара, који финансира Министарство за државну управу и локалну самоуправу.

„Створили смо  услове да већ у јануару у потпуности кренемо са таквим системом. Због тога смо урадили измене и допуне пословника, а најзначајније измене се односе на електронски систем, доставу материјала, систем тока вођења седнице и на електронско гласање. Оваквим увођењем постижу се значајне трошковне уштеде, јер смо до сада штампали на хиљаде страна. Видите да је свака седница имала велики број тачака, па ће се уштеде односити и на доставу материјала на одредишта наших одборника“, истакла је др Снежана Ракић.

Председница је рекла да је задовољна радом Скупштине, а правила која је примењивала су важила за све одборнике.

„Руководила сам се искључиво пословником Скупштине града Ваљева. Сваки одборник је имао довољно простора у односу на тачке дневног реда, да изнесе своје ставове, предлоге, критике, али је кључно у функционисању Скупштине је култура дијалога. Сви треба да радимо на истом задатку, да анализирамо, сагледавамо, унапређејуме сва решења, која треба да буду у функцији што бржег привредног развоја града Ваљева и бољег животног стандарда, који се огледа кроз повећана лична примања грађана“, нагласила је председница Скупштине града Ваљева.

„Водићемо рачуна у вези обимности броја тачака на свакој седници. У жељи да се усвоје планови, програми предузећа и установа, направили смо искорак. То је био кључни разлог зашто смо имали толико тачака на јучерашњој седници. Покушали смо да будемо што ефикаснији, јер смо ишли на обједињену расправу и трудили смо се да максимално допринесемо ефикасном раду Скупштине“, закључила је председница.

„Нека нам Нова 2023. година донесе, у првом реду мир, здравље, благостање, породичну срећу, али и пуно успеха на личном и професионалном плану“, честитка је коју је свим грађанима Ваљева, у име Скупштине града и у своје име,  упутила председница Скупштине града Ваљева др Снежана Ракић.