Град Ваљево је међу 151 локалном самоуправом које ће и ове године учествовати у националном програму унапређења енергетске ефикасности, за шта ће на нивоу Србије бити издвојено четири милијарде динара.

Тим поводом, у петак је у Аранђеловцу, са потпредседницом Владе и министарком рударства и енергетике проф. др Зораном Михајловић,  уговор потписао заменик градоначелника Ваљева Немања Петровић.

У овом кругу, за суфинансирање програма енергетске ефикасности, санације стамбених зграда, породичних кућа и станова у Ваљеву, опредељено је 60 милиона динара, по 30 милиона ће издвојити Министарство и Град Ваљево. Ваљево је један од три града који су добили највише средстава у овом кругу.

Ово је значајно повећање у односу на претходну годину, када је за наш град издвојено укупно 20 милиона динара. С обзиром на велико интересовање грађана, очекивања од овог пројекта су велика, јер ће значајно допринети смањењу потрошње енергената, а самим тим и смањењу загађења ваздуха у Ваљеву. У току је реализација прошлогодишњег програма, за који се пријавило 460 грађана у Ваљеву, што је највећи број пријављених у Србији.

Грађани Ваљева ће благовремено бити обавештени када ће почети пријављивање за овогодишњи програм, за који је у петак потписан уговор у Аранђеловцу.