ЈКП „Водовод“ Ваљево обавештава своје кориснике да ће септембарски рачуни за утрошену воду, као и сви наредни рачуни бити одштампани са ИПС QR кодом.
„Наше предузеће на овај начин жели додатно да се приближи својим корисницима, олакша и поједностави поступак плаћања рачуна, будући да ИПС НБС систем за инстант плаћање рачуна омогућава веома брз пренос података. Поменути начин плаћања рачуна корисницима комуналних услуга омогућава да путем апликације за мобилно банкарство рачуне плате брзо и једноставно, скенирањем ИПС QR кода, који ће убудуће бити истакнут на рачунима. Очитавањем ИПС QR кода је омогућена уштеда времена приликом плаћања рачуна, будући да се не попуњава платни налог, већ се аутоматски очитавају подаци за плаћање, као што су број рачуна, износ и позив на број, након чега се само једним кликом врши плаћање.

Пренос средстава извршава се у свега неколико секунди, при чему средства одмах постају расположива примаоцу. Новим видом безготовинског плаћања рачуна смањује се коришћење готовог новца и олакшава плаћање, јер корисници неће морати да чекају на шалтерима платних институција како би измирили рачун. Редовним измирењем обавеза према ЈКП „Водовод Ваљево“, осим што потрошачи стичу право на попуст, истовремено и омогућавају предузећу да успешно обавља свој посао, као и да редовно испоручује квалитетну и безбедну воду за пиће својим корисницима”, наводи се у саопштењу ЈКП „Водовод“ Ваљево.