Уз редован рад на вакциналном пункту „Нарцис“ Дом здравља Ваљево је крајем прошле недеље и за викенд обавио ревакцинацију у КП дому, Поћути, Ставама и Таору.

У четвртак је у КП дому ревакцинисана група запослених и штићеника која је прву дозу АстраЗенеке примила 13. марта. Осим њих 35 који су примили другу дозу вакцине, још осам је добило прву.

Поћута је био први сеоски центар у којем је још 14. марта започета организована имунизација становништва, заједничком акцијом Опште болнице Ваљево и Дома здравља. У петак је 61 мештанин овог и околних села примио другу дозу АстраЗенеке, а троје прву дозу.

На Ставама је у суботу 57 житеља овог и суседних села примило другу дозу Синофарма, а још пет прву дозу.

Мобилна екипа Патронаже у недељу је у Таору Синофармом ревакцинисала 13 људи, док је прву дозу примило двоје, све у кућним условима. У просторијама основне школе у Доњем Таору десетак мештана је искористило присуство медицинске екипе да преконтролише здравље. Мобилне екипе Дома здравља свакодневно раде ревакцинацију и дају прве дозе у кућним условима.

Три недеље после вакцинације, следеће суботе ће од 8 часова другу дозу Синофарма примити мештани Ваљевске Каменице и околних села у тамошњој амбуланти. У недељу од 8 до 11 часова биће организована вакцинација у амбуланти Драчић.

Прошле недеље је у „Нарцису“ ревакцинисано 1.366 грађана (Синофарм, Фајзер и АстраЗенека), а вакцинисано 691.

Према информацији Штаба за ванредне ситуације Града Ваљева закључно са 6. јуном у Ваљеву је прву дозу примило 27.208 људи, а обе дозе 23.402 особе (комплетно имунизовани).