Поводом обележавања Дана сећања на страдале у НАТО бомбардовању, представници града Ваљева и Војске Србије положили су цвеће на споменик пилоту Миленку Павловићу и на споменик страдалима у ратовима од 1990. до 1999. године.

У име града Ваљева, цвеће је положио градоначелник Лазар Гојковић, у име Министарства одбране и Војске Србије командант Гарнизона у Ваљеву потпуковник Саша Стојиљковић и начелник Колубарског округа Горан Миливојевић.

Троје Ваљеваца – Дмитра Дукић (91), Милка Крунић (72) и Милисав Мићић (37) су погинули, а повређено је 50 суграђана у бомбардовању Ваљева, које је почело 14. априла 1999. године. На наш град и околину је пало 215  бомби, а 150 бомби је бачено на фабрику „Крушик“.

На Маљену су 6. априла 1999. године погинула двојица младих потпоручника Жељко Савичић и Синиша Радић.

У херојској одбрани на небу изнад нашег града, 4. маја погинуо је пилот пуковник Миленко Павловић.

У бомбардовању Ваљева је уништена зграда МУП-а, као и објекти у Причевићу и на Дивчибарама, срушено је пет стамбених зграда, оштећено је преко 200 станова и 50 кућа.

„Данас се сећамо не тако давне прошлости и догађаја који су били и остаће преседан у модерној историји. Бомбардовање Србије 1999. године је тамна мрља света, али то нас не сме зауставити да идемо даље. Али морамо се увек сећати свих жртава, повређених и свега онога што је срушено за време НАТО агресије. Оно што је јако важно је да се морамо учити на нашим грешкама и недзволити да на нашим леђима у будућности осетимо грешке других“, рекао је након полагања цвећа градоначелник Ваљева Лазар Гојковић.