Светосавска атлетска трка се данас одржава у Ваљеву, уз учешће неколико стотина деце, младих и старијих атлетичара из целе Србије и у организацији Спортског савеза Ваљево и Атлетског клуба „ВАК 014“, а под покровитељством града Ваљева. 

Трку су традиционално отворили предшколци, који су се такмичили на 150 метара, а потом су трчали основци од 300 до 800 метара, средњошколци на 800 и 1000 метара, припадници Војске Србије и МУП-а на 2000 метара, као и сениори и ветерани од 1000 до 5000 метара.

На почетку трке, учеснике, организаторе, госте и грађане Ваљева је поздравио градоначелник Ваљева Лазар Гојковић.

„Драго ми је што је Ваљево сачувало традицију одржавања ове атлетске трке. Ваљево је ову трку уврстилу у сталне градске манифестације, јер је град препознао колико је важно промовисати здрав живот и бављење спортом. Атлетика је краљица спортова и сигуран сам да ћемо данас присуствовати квалитетним тркама и да ћемо имати част да ваљевским улицама трче садашњи и неки будући шампиони!


Желим вам свима пуно успеха у данашњем такмичењу и пријатан боравак у Ваљеву“, рекао је на отварању манифестације градоначелник Ваљева.