Традиционална манифестација „Дани купине“ одржана је данас на Ставама.

У оквиру ове привредно – туристичке манифестације је поред културно – уметничког програма и изложбе домаће радиности, одржан и Гастро фест, медицинско село, рели џипова, као и финалне Сеоских олимпијских игара.

Присутнима се обратио заменик председника Скупштине града Ваљева Виктор Мићић и пожелело добродошлицу мештанима, као и гостима манифестације.

“Хвала свима што сте данас дошли. У име градоначелника града Ваљева Лазара Гојковића желим да поздравим госте, као и све оне који су допринели да данашња манифестација буде организована. Желим свима угодан боравак, такмичарима и излагачима желим да своје производе унапреде и добију награде. Град Ваљево жели да помогне селима, да инфраструктура буде боља и да се у наредном периоду окупљамо у здрављу и весељу. Желим вам свима добро здравље и добру срећу”, поручио је Мићић.

Као и сваке године, награђени су најбољи ученици основне и средње школе на подручју МЗ Ставе.

За најуређенији засад купине прву награду је освојио Зоран Аџић из Ситарица, другу награду је освојио Спасоје Глигоријевић из Суводања, док је треће место припало Љубу Стојковићу из Станине Реке. 

У категорији највећи произвођач, прво место је освојио Србољуб Влајковић из Станине Реке, друго место Верољуб Станић из Суводања и треће Марко Петровић из Суводања.

За најбоље изложењу купину, прву награду је освојио Милан Дивнић – Бобова, другу награду сестре Марић из Суводања, док је трећу награду освојио Томислав Илић.

Организатори “Купинијаде” на Ставама су МЗ Ставе, Удружење „Загрљај“, под покровитељством града Ваљева, а уз подршку Спортског савеза Ваљева, Пољопривредне саветодавне и стручне службе Ваљево, Туристичке организације Ваљево и великог броја донатора и спонзора.