Квалитетна изложба оваца, врхунско јагњеће и прасеће печење, гљиварско-месни гулаш, мноштво разних излагача традиционалних производа, добра атмосфера, укратко описују овогодишњу 16. Овчарску изложбу и 5. Фестивал јагњећег печења у Причевићу.

Манифестацију је отворио градоначелник Ваљева Лазар Гојковић, који је поздравио окупљене учеснике и госте.

„Драги пријатељи,

Част ми је и задовољство да вас поздравим испред града Ваљева на 16. изложби овчарства и 5. Фестивалу јагњећег печења у Причевићу. Данас смо у прилици да видимо 22 излагача и преко 200 грла, 75 такмичара у припреми јагњећег печења и 45 излагача домаћих производа и народне радиности. Желим вам свима пуно среће и успеха, посетиоцима желим да уживају у овој лепој манифестацији, која је заиста значајна за Град Ваљево и која из године у годину треба да расте и да се развија“, поручио је градоначелник Гојковић.

Присутнима се обратио и помоћник министра пољопривреде Александар Богићевић.

„Ово је Србија, ово смо ми и ово је нешто што треба да чувамо, а пре свега ове крајеве, где су људи поштени и вредни. У овим тешким временима и у прошлости, све смо победили уз много муке и све је то изнео наш народ, а пре свега наш сељак. Зато треба да будемо пре свега сложни. Немам много шта да вам кажем, држава је ту уз вас увек била и биће док је света и века. И њој је тешко као и вама свима, али ћемо успети и победићемо, као и много пута до сада. Живео Причевић, живело Ваљево и живела Србија“, казао је Богићевић.

Титулу апсолутног шампиона са 16. Овчарске изложбе понео је Зоран Петровић из Златарића, а с обзиром на то да је комисија пре изложбе обишла домаћинства која се баве овчарством, по њиховом мишљењу најбоље услове за гајење оваца имало је домаћинство Несторовић Владана из Јошеве.

У категорији старије овце шампион је са својим стадом Марко Гавриловић из Дегурића, шампион у категорији млађе овце Марковић Милутин из Лукавца, категорија двиске Гавриловић Марко из Дегурића.
У категорији овнова најбоље грло имао је Живановић Раде из Осечине, који је освојио и титулу шампиона, док је Бојанић Милан из Лелића понео признање шампиона у категорији млађих овнова.