Јубиларни 25. Међународни сусрети флаутиста – “Тахир Куленовић” завршени су овог викенда у Ваљеву. Концертом “Сусрети у сусрету”, у четвртак, 23. фебруара отворено је такмичење, покренуто 1999. године, управо иницијативом професора Тахира Куленовића, једног од најистакнутијих флаутиста и музичких педагога некадашње Југославије.


На отварању Сусрета, госте је поздравио заменик градоначелника Ваљева Немања Петровић и пожелео успешно такмичење.

„Ваљево је град флауте и честитам Музичкој школи „Живорад Грбић“ на истрајности и очувању не само овог фестивала, већ и квалитета који нам се презентује из године у годину“, рекао је заменик градоначелника Немања Петровић.

Потом је у пет такмичарских дана наступило 155 младих флаутиста из Србије, Македоније, Босне и Херцеговине, Бугарске, Црне Горе, Хрватске и Словеније.
Седам академских професора музичких академија Београда, Ниша, Загреба, Љубљане, Скопља и Софије и најеминентнији професори флауте средњих школа Београда, Новог Сада и школе домаћина предвођени уметничким директором Сусрета, професором ФМУ из Београда, мр Миомиром Симоновићем оцењивали су младе флаутисте. Све њих је поздравио и градоначелник Ваљева Лазар Гојковић.

Од самог почетка, организатори фестивала су МШ “Живорад Грбић” и Удружење музичких и балетских педагога Србије, а покровитељ је и ове године био Град Ваљево.