У оквиру овогодишњег Сајма привреде Западне Србије СПРЕГ данас је у Омни центру одржан Сајам запошљавања. У потрази за новим радницима су 24 фирмe, међу којима је и неколико великих компaнија које послују у нашем граду, али и у Западној Србији.

Сајам је у првим сатима био солидно посећен, али су изостале велике гужве као претходних година када су одржавани сајмови запошљавања у Ваљеву. Стручњаци кажу да је узрок томе и све мање незапослених људи, jeр је на евиденцији Националне службе за запошљавање у Ваљеву незапослено 4.300 људи. Велико интересовање је владало и на штанду Бизербе, фабрике која је недавно почела изградњу свог погона у Ваљеву.

Директор Националне службе за запошљавање-филијале у Ваљеву Милан Ђенадић је рекао да је Сајам запошљавања организован после две године паузе због корона вируса.

„Представиле су се 24 компаније, које су исказале потребу за преко 400 радних места. Ту су и представници УНИЦЕФ-а који ће промовисати свој програм за подршку запошљавању младих. У сарадњи са Академијом струковних студија Западне Србије  ћемо реализовати трибину на тему „Знање и вештине за ново време““, поручио је на отварању Сајма запошљавања, директор Националне службе за запошљавање-филијале у Ваљеву Милан Ђенадић.

Сајам је отворио члан Градског већа задужен за рад, запошљавање и социјалну политику Марко Јевтић, који је рекао да „ова градска власт на челу са градоначелником Лазаром Гојковићем даје све од себе, не би ли искоренили незапосленост у нашем граду.“

„У прилог томе говоре значајне инвестиције које долазе. Ту су фабрика Бизерба која ће запослити 305 радника, Хансгрое која ће ускоро положити камен темељац за нову фабрику, у којој ће око хиљаду наших суграђана добити посао. Нова инвестиција Хајсенс груп ће се реализовати на простору старог Елинда, где ће се изградити нова фабрика која ће запослити 1.200 радника. Ово су велике ствари за наш град и запошљавање. Поред свих ових нових места, битно је што ће и бројни кооперанти бити ангажовани и то ће генерисати још већи број радних места. Очекујемо да ће ускоро незапосленост значајно пасти са тренутних 4.300 на евиденцији. Желим пуно среће послодавцима да нађу квалитетне раднике, а са друге стране бих пожелео срећу нашим суграђанима да нађу адекватно запослење“, рекао је Марко Јевтић, члан Градског већа задужен за рад, запошљавање и социјалну политику.