Први омладински меморијални рукометни турнир „Огњен Оги Пејић“ одржан је у недељу у ваљевској Хали спортова. Победник турнира је шабачка „Металопластика“, која је у финалу савладала екипу ОРК „Лозница“ са 28:13.

Домаћин ОРК „Металац“ заузео је треће место победом над екипом „Гучева“ из Бање Ковиљаче резултатом 15:14.

Турнир је организован за дечаке узраста до 14 година, у част Огњена Пејића, који је пре годину дана трагично настрадао у саобраћајној несрећи. Огњен Пејић је прошао све млађе селекције Металца и као сениор био један од предводника клуба све до саобраћајне несреће, у којој су поред њега живот изгубиле још две младе особе.

Отварајући турнир, градоначелник Ваљева Лазар Гојковић је најпре поздравио породицу Огњена Пејића, као и учеснике, организаторе и посетиоце турнира.

„Окупио нас је тужан повод, јер се овај турнир организује у част Огњена Пејића, момка који је иако млад отишао, оставио неизбрисив траг у животу Ваљева, Рукометног клуба „Металац“, али и српског рукомета. Ако је живот био толико неправедан према овом вансеријском младићу и његовој породици, бар ћемо се ми трудити да ту неправду ублажимо, чувајући успомену на њега. Овде су се окупили млади играчи, узраста од 14 година из Шапца, Лознице, Бање Ковиљаче и Ваљева. Они су не само будућност нашег рукомета, него и неко ко ће на најлепши начин чувати успомену на Огњена Пејића. Желим вам свима пријатан боравак у Ваљеву“, поручио је градоначелник Ваљева.

Поред колективних признања изабрани су и појединци који су се издвојили, најбољи играч је члан победничке екипе Лука Бајић, стрелац Лозничанин Стефан Рајевић, док је за најуспешнијег чувара мреже проглашен Нестор Ракић из Металац Хандбала.

По завршетку турнира у ревијалном сусрету снаге су одмерили и Пејићеви некадашњи саиграчи. Међу именима добро познатим рукометној јавности нашли су се момци који наступају у нашим суперлигашким клубовима, а нема дилеме да је жеља да поред младих и њихов сусрет сваког децембра пређе у традицију.