Све ваљевске основне школе су данас добиле спортску опрему и реквизите, у оквиру програма Локалног акционог плана за децу (ЛАП). Прошле године, због пандемије корона вируса и немогућности да се организује бесплатно летовање за децу, Комисија за имплементацију ЛАП-а је одлучила да се два милиона динара преусмери у набавку спортске опреме.

Све школе су исказале своје потребе и набављено је око 300 фудбалских, кошаркашких, рукометних и одбојкашких лопти, 52 струњаче, два козлића, три стола и три мрежице за стони тенис, 50 лоптица, 4 табле за кошарку, 4 ојачана обруча за кошарку, 12 мрежа за кош, две мреже са сајлом за одбојку, затезач за мрежу, 4 мреже за рукомет, 31 вијача, 14 препона, 13 чуњева, 15 мрежа за ношење лопти.

У Дому спорта „Генерал Светомир Ђукић“ данас је организована додела ове опреме директорима свих ваљевских школа. Опрему су уручили градоначелник Лазар Гојковић, Радоица Рстић, председник Комисије за имплементацију ЛАП-а и Владимир Мишковић, члан Градског већа, задужен за спорт.

Градоначелник Лазар Гојковић је рекао да спортске опреме никада нема довољно и да је она важна из спортског и педагошког угла.

„Већ од сутра, сва деца у ваљевским градским и сеоским школама ће моћи да играју кошарку, фудбал, рукомет и одбојку са новим и квалитетним лоптама. Ту је и мноштво друге опреме, која ће унапредити услове за споровођење наставе физичког васпитања.

Захваљујем се Комисији за импелементацију Локалног акционог плана за децу и својим сарадницима, који су препознали колико су важна улагања у спорт на свим нивоима и предложили да новац који нисмо потрошили на слање деце на бесплатно летовање, због корона вируса, усмеримо у набавку спортске опреме. Поред борбе да унапредимо спортску инфраструктуру у граду, напора да изградимо нове спортске објекте, не заборављамо и ове наизглед ситне ствари, које су саставни део свакодневног рада и боравка у школама.

Ваљевским ђацима и њиховим учитељима и наставницима желим да уживају у овој новој опреми коју им данас уручујемо и да негују спортски дух и здрав живот“, поручио је градоначелник Гојковић.

Директори школа, градске ОШ „Сестре Илић“ Зоран Марковић и ОШ „Илија Бирчанин“ на Ставама Владимир Филиповић су се захвалили руководству Града на овој донацији и потврдили да школама увек недостаје спортске опреме.