Почетак школске године у Ваљеву, данас су честитали и поделили бесплатне уџбенике ђацима првацима, градоначелник Ваљева Лазар Гојковић и председник Комисије за имплементацију Локалног акционог плана за децу (ЛАП) и шеф Одборничке групе СНС у Скупштини града Ваљева Радоица Рстић.

Градоначелник Лазар Гојковић и заменица начелника Градске управе Бранка Росић су посетили ОШ „Милош Марковић“ у Доњим Лесковицама, у чије клупе ће сести свега десет првака.

Подршка Града Ваљева и најудаљенијим школама пружа се на различите начине, а један је унапређење инфраструктуре у селима, али и материјалног положаја породица, пре свега са децом. С тим циљем, Град Ваљево, преко ЛАП-а  за децу издваја значајна средства, ове године 11 милиона динара, међу којима је и набавка бесплатних 780 комплета, вредности од скоро 5,5 милиона динара за ђаке прваке.

На почетку школске године, градоначелник је данас у Лесковицама честитао ђацима, родитељима и учитељима почетак школске године, која је другачија о претходних, због чињенице да први пут Град набавља уџбенике за своје прваке.

„Радујемо се заједно са вама још једном почетку школовања нове генерације Ваљеваца! Изузетно сам почаствован тиме што сте ме овако лепо угостили у вашој прелепој школи у Лесковицама. Нама су подједнако важна сва деца, без обзира да ли долазе из града, или са села. Свима вам желим пуно здравља и да будете добри ђаци и још бољи људи“, поручио је градоначелник Ваљева на почетку нове школске године.

У исто време, у ОШ „Сестре Илић“ у Ваљеву организован је пријем за 110 ђака првака, коме је присуствовао Радоица Рстић, председник Комисије за имплементацију Локалног акционог плана за децу града Ваљева.

Он је поздрављајући ђаке, родитеље и просветне раднике рекао да охрабрује чињеница да је сваке године све више првака у Ваљеву. У школској 2020/2021 је било 663, прошле године 755 ђака, а ове године је набављено из буџета града Ваљева 780 комплета за прваке.

„Све вас поздрављам у име Скупштине града Ваљева и градоначелника и желим вам срећан почетак школске године и пуно успеха вашој деци. Данас је диван дан када ваша деца крећу у први разред и то је тренутак који се памти цео живот. Све у животу може да се заборави, али прва учитељица никада не може да се заборави“, рекао је Рстић.

Он је изразио наду да ће подршка Града у виду бесплатних уџбеника, родитељима првака бити драгоцена, јер сви знају колико кошта породице полазак деце у школу. Истакао је да је ово само једна од активности којима Град Ваљево подржава децу и породице.