Ваљево је oд данас и званично постало члан Удружења „Покрет за децу три плус“, јер су уговор о сарадњи потписали градоначелник Ваљева Лазар Гојковић и председник Удружења Владица Гавриловић.

Удружење „Покрет за децу три плус“ из Чачка омогућава родитељима са троје и више деце финансијске олакшице при куповини роба и пружању услуга, не само на територији Ваљева, већ и по читавој Србији. Ваљево је 23. локална самоуправа која је постала члан овог Удружења и бројне попусте наши суграђани могу остварити у свим овим градовима. Попусти ће се кретати од 10 до 50% у зависности од правног субјекта, а неке ствари ће бити потпуно бесплатне.
Ускоро ће бити расписан јавни позив за све мајке са троје и више деце и након тога ће им бити уручене картице, којима ће обезбедити значајне попусте, а процена је да ће на годишњем нивоу уштедети од 700 до хиљаду евра. Услов је да је бар једно дете малолетно у тренутку пријављивања.

Град Ваљево ће чланарину у овом Удружењу плаћати шест динара по становнику, а средства од чланарине ће се користи за обезбеђивање поносних картица, за израду каталога у којима ће се објављивати подаци о привредним субјектима који дају олакшице при куповини роба и пружања услуга.
Овом приликом Град Ваљево позива све заинтересоване привредне субјекте да се укључе у ову акцију и да омогуће суграђанима са више деце попусте у њиховим објектима.