Ново градско руководство тек што је ступило на дужност, а у наш град су дошли високи представници државе да дају подршку и најаве важне пројекте.

Првог дана од ступања на дужност новог градоначелника Лазара Гојковића, Ваљево је посетио министар за борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић.

Министар Ђорђевић је пренео градоначелнику да је извесно да ће ускоро коначно бити завршен Дом за старе, чиме ће се окончати дугогодишња изградња овог објекта. Наиме, предимензионирани објекат чији је почетак радова финансирала Влада Јапана, а касније држава Србија гради се од 2009. године и представља један од капиталних објеката чија изградња предуго траје и пратиле су га контроверзе, јер је потрошено 2,5 милиона евра донације Владе Јапана, а дом није ни близу завршен.

Канцеларија за јавна улагања је преузела препројектовање овог објекта, који ће поред смештаја за стара лица имати и дневни боравак инклузивног типа за старије и друге социјално угржене групе. Прве процене су указале да је потребно око 500 милиона динара за стављање у функцију Дома за старе у Ваљеву, који ће имати капацитет за смештај и бригу о 130 корисника.

Председница Владе Србије Ана Брнабић је са министрима здравља Златибором Лончаром и пољопривреде Браниславом Недимовићем друге недеље посетила Ваљево. Новом градском руководству су упућене речи подршке, али и конкретни примери сарадње, јер је се приводи крају реконструкција Дома здравља, вредна 350 милиона динара. Ваљевска Техничка школа ће у оквиру пројекта Владе Србије, који финансира Европска инвестициона банка, постати један од 12 регионалних тренинг центара у Србији. Биће уложено милион евра у опремање школе, у којој ће се млади и старији додатно обрзовати, како би што лакше нашли посао.

Шеф Делегације Европске уније у Србији Сем Фабрици је посетио Ваљево, град у коме је ЕУ финансира шестомесечно запошљавање пет доктора медицине и пет санитарних техничара, који су подршка постојећем тиму у ваљевском Заводу за јавно здравље у борби против вируса Корона. У кругу ваљевске болнице се од почетка борбе против вируса налази тријажни контејнер, чију набавку је финансирала ЕУ.
Тог дана се шефу Делегације ЕУ придружила и потпредседница Владе и председница Координационог тела за инклузију Рома и Ромкиња Зорана Михајловић у обиласку ромског насеља. Његовим становницима је током маја и јуна донирано 500 пакета помоћи, а најављени су и остали пројекти који ће унапређивати положај Рома у Ваљеву.