Град Ваљево је био домаћин пете, последње овогодишње „ ДДОР Олимпијске стазе“ коју је организовао Олимпијски комитет Србије у сарадњи са ДДОР осигурањем уз подршку града Ваљева. Кроз игре и полигоне едукативног карактера, овај догађај је имао за циљ да преко 150 окупљених учесника упозна са олимпијским симболима и промовише олимпијске вредности. Такмичење је трајало три сата, а такмичари разних старосних доба су имали лак задатак, а то је да кроз забаву науче више о нашим олимпијцима и о предстојећим Олимпијским играма које ће се одржати у Паризу 2024. Најуспешнијима су уручене награде, а Основној школи „Свети Сава“ из Попучака која је на данашњем догађају имала највише такмичара, додељена је и донација у виду спортских реквизита.Догађају је присуствовао Стефан Таков, теквондиста, освајач златне медаље на Европском првенству у Манчестеру 2022. и члан Тима Србије са Медитеранских игара у Орану 2022. Такође, присутнима су се обратили Милан Максимовић, директор филијале ДДОР осигурања у Ваљеву и Владимир Мишковић, члан Градског већа задужен за омладину и спорт.

Главни циљ “ДДОР Олимпијске стазе” јесте да промовише вредности олимпијског покрета и да кроз интерактивну физичку активност едукује све учеснике о историји Олимпијских игара.

Члан Градског већа који је задужен за омладину и спорт, Владимир Мишковић, поздравио је присутне суграђане и госте Ваљева указавши на значај манифестације која се данас одржава и рекао:

„Ово је лепа прилика да се дружите и да научите нешто ново о спорту и олимпизму уопште. Прилика да научите да Олимпијске игре и Олимпијада нису иста ствар, као и да постоји много детаља који вам могу бити интересантни и корисни. Олимпизам је диван феномен о коме ћете имати прилику данас да научите више. Поздрављам вас у име градоначелника Града Ваљева Лазара Гојковића, који је највише инсистирао да се организује ова манифестација ове године. Желим вам пуно успеха и лепо дружење“, рекао је Мишковић и захвалио се Олимпијском комитету Србије и компанији ДДОР осигурање за организацију манифестације.


Директор филијале ДДОР осигурања у Ваљеву, господин Милан Максимовић, захвалио се свим учесницима и навијачима окупљеним на данашњој „ДДОР Олимпијској стази“.

„Поносан сам као Ваљевац што смо имали прилику да данас присуствујемо овако величанственом догађају у нашем граду. Желео бих да честитам свим победницима, али и свим учесницима који су успешно прошли ДДОР Олимпијском стазом, бавили се спортом и научили нешто ново о Олимпијском покрету и ДДОР осигурању. У спорту, као и у пословању, важно је учествовати, борити се поштено и заслужено славити успех. Као представник ДДОР-а, једне од лидерских компанија на нашем тржишту, срећан сам што у Ваљеву данас славимо и победе такмичара, али успешно пословање наше компаније. Захваљујем се Олимпијском комитету Србије и градским челницима за сјајну подршку у организацији. Данас смо сви били олимпијци“, истакао је господин Максимовић.


Стефан Таков се пред почетак догађаја обратио присутнима, захвалио се на учествовању у „ДДОР Олимпијској стази“ и на подршци Олимпијском тиму Србије.

У време када је технологија толико напредовала и одаљила децу од свакодневних активности, овакви догађаји су неопходни. Сходно томе, Олимпијски комитет Србије и ДДОР осигурање организовали су више догађаја који ће кроз едукацију о физичкој активности допринети лакшој доступности грађанима укључивање у спорт и приближити грађанима олимпијске вредности и симболе. Поред ових, ДДОР Олимпијска стаза има за циљ да допринесе квалитету времена проведеног са породицом и пријатељима.
Ако је успех збир малих напора, понављаних из дана у дан, надам се да да ће ово бити први позив на акцију, који ће вас довести до великих успеха. – рекао је Стефан Таков и пожелео срећу деци на такмичењу.На крају доделе медаља и награда најбољим учесницима, Милан Максимовић, директор филијале ДДОР- а у Ваљеву, Владимир Мишковић, члан Градског већа задужен за омладину и спорт и Стефан Таков, теквондиста, уручили су спортске реквизите Основној школи „Свети Сава“ из Попучака, чији ученици су на данашњем догађају били најбројнији. Донацију је примио професор школе „Свети Сава“, Предраг Старчевић уз речи захвалности компанији ДДОР осигурање и уверење да ће реквизити подићи квалитет наставе у њиховој школи.

Успех пете „ДДОР Олимпијске стазе“ у 2022. години у Ваљеву уз учешће више од 150 такмичара и многобројних навијача и посетилаца, показатељ је интересовања грађана за Олимпијски покрет и велике подршке коју ће Олимпијски тим Србије имати на Олимпијским играма у Паризу 2024. године. Тиме је идеја ове манифестације у потпуности испуњена, јер су учесници научили нешто ново о олимпијским вредностима које кроз партнерство деле национални Олимпијски комитет Србије и ДДОР осигурање.
Да подсетимо, у олимпијској 2021. години, уз све изазове које је донела пандемија, Олимпијски комитет Србије је у сарадњи са ДДОР осигурањем организовао пет догађаја „ДДОР Олимпијска стаза“ у пет градова Србије. Ова такмичења окупила су више од 1.500 учесника који су својим знањем и способностима освајали медаље и друге вредне награде. Такође, више од 10 школа је добило нове спортске реквизите који ће помоћи у промоцији бављења спортом и здравог начина живота још од малих ногу. На трагу ових резултата и позитивних ефеката на друштво, Олимпијски комитет Србије и ДДОР осигурање одлучили су да и у 2022. години посете 5 градова и у њих донесу дух олимпизма.

„ДДОР Олимпијском стазом“ заокружују се планирана такмичења у 2022. години, а термини и локације у 2023. години биће доступни на овом линку наредног пролећа.