Данас су у Привредној зони започели радови на изградњи улице која је један од основних предуслова уређења саме зоне. Саобраћајница са инфраструктуром ће бити дуга 2.621 метар, наручилац посла је Министарство привреде, а инвеститор Град Ваљево. Градоначелник Ваљева Лазар Гојковић обишао је радове и тим поводом изјавио да је ово ново поглавље за развој града Ваљева.

„ Изградња улице у Привредној зони није највећа инвестиција која нас чека, али је вероватно најзначајнија, јер отвара многа врата за развој нашег Града. Ова улица се гради заједничким средствима Министарства привреде и Града и биће жила куцавица ове зоне. Поред улице изградићемо прикључак на државни пут, односно на обилазницу, а у плану је и продужетак улице и прикључење на будућу брзу саобраћајницу Иверак – Лајковац. Почињемо градњу ове улице са надом у нова радна места, нове инвестиције, запошљавање наших грађана и са надом да ће Ваљево бити пријатан дом и место где ће људи хтети да остану и да живе. Не желим данас да причам о проблемима и о празним причама које често можете чути, обично од оних који никада ништа нису ни урадили за Ваљево, али превише посла имамо, превише је ту још ствари које треба поправити и изградити, једноставно данас је крај неке историје ружних дешавања и догађаја и данас смо овде да причамо о нашој будућности и о нашем лепом граду. Данас причамо о будућности и о Ваљеву које улаже у инфраструктуру, улаже у знање и школство, у инвестиције које ће нам свима заједно донети само бољитак. Данас причамо о новој улици, новој фабрици, фабрикама које ће бити отворене у овој зони, где ће наши суграђани бити запослени. Причамо о новим, стратешки важним пројектима за Ваљево, о брзој саобраћајници, о завршетку изградње Геронтолошког центра, новој спортској хали, новом вртићу, 25 пројеката на којима интезивно и заједички радимо, да би променили лице нашег града и да би нашим грађанима омогућили оно што већ одавно заслужују. Као градоначелник нећу одустати ни од једног пројекта, морамо много да радимо и морамо на прави начин да се бавимо овим Градом и да верујемо у њега. За крај уз неизмерни осећај среће и радости које осећам сада, желим да се што пре изгради ова улица и дочекамо прве нове инвеститоре“, изјавио је градоначелник Ваљева Лазар Гојковић у обраћању медијима.

Иницијативу за изградњу ове улице похвалио је и Ђорђе Кевић из штампарије „Босис“.

„Желео бих да похвалим иницијативу за изградњу ове улице која ће се прикључити на брзу саобраћајницу. То ће веома повећати безбедност, као и бржи и сигурнији транспорт робе која се производи у индустријској зони у Ваљеву, а самим тим и рентабилније пословање“, рекао је Ђорђе Кевић.

У име фирме „Репол“, сувласник Славко Стојиљковић обратио се присутнима и рекао како је ово веома значајна изградња саобраћајнице за све привреднике.

„Ово за нас много значи, јер ће нам омогућити бржи развој и веће запошљавање. Ми смо једна од младих фирми која је прошле године имала 43 запослена, сада имамо 48 и даље настављмо примања нових радника. Нека је са срећом и желим да суграђани имају што више користи од ове инвестиције“, нагласио је Славко Стојиљковић .

Обиласку радова поред градоначелника Ваљева Лазара Гојковића, присуствовали су представници Министарства привреде, као и представници града Ваљева.

Извођач радова је Аутотранспорт д.о.о, а вредност радова је 232.666.755,48 динара са ПДВ-ом. Рок за завршетак радова је 120 дана.