Почели су радови на доградњи и реконструкцији старе ОШ „Милован Глишић” (Шесте школе) у Брђанима, у којој ће бити смештена два вртића. Градоначелник Ваљева Лазар Гојковић очекује да радови буду завршени до половине идуће године, чиме ће се решити проблем листе чекања за упис у обданиште. Капацитет нових обданишта ће бити око 500 места, а само ове године је у Предшколску установу „Милица Ножица“ остало неуписано 517 деце. Потреба да се у згради старе Шесте школе отворе два обданишта је резултат Правилника о ближим условима за оснивање, почетак рада и обављање делатности предшколске установе, који предвиђа да у једној установи максималан капацитет може бити до 270 деце.

„Кренули смо у један од најважнијих послова ове градске власти, а то је коначно решавање проблема недостатка смештаја за око 517 малишана, колико их је ове године остало неуписано у Предшколску установу „Милица Ножица“. Нова обданишта ће имати капацитет од 500 места, тако да ће ово решити проблем листe чекања за упис у обданиште. Опремање вртића је договорено са Фондацијом „Новак Ђоковић“ и сигуран сам да ћемо сви бити поносни на резултат који ћемо за око осам месеци имати пред собом. Срећан сам што ће бројни родитељи коначно решити заиста велики проблем, који их онемогућава да раде, ако децу нема ко да им чува. Хвала на разумевању родитељима, јер су и сами свесни да је ова градска власт за две године почела да решава проблем који су имале генерације Ваљеваца. Циљ нам је да Ваљево за годину дана нема ниједно неуписано дете у обданиште“, рекао је градоначелник Гојковић.

Радови, чија је вредност 234,5 милиона динара, комплетно се финансирају из буџета града Ваљева и поверени су групи понуђача, међу којима су носилац посла ваљевски „Кеј“ и фирме „Југоградња“ , „Електроволт“, „Трон Текс“ „Френки аларм“ и ПР Милан Стојановић Припремна градилишта.