Дечија недеља ће ове године трајати од 3. до 8. октобра, а свечано ће у Ваљеву бити отворена у ОШ „Милош Марковић“ у Доњим Лесковицама. Сценско-музички колаж, назван „Шта детету треба да расте до неба“ обухвата приредбу ученика млађих разреда, изложбу ликовних радова и пуштање балона са поруком овогодишње теме Дечије недеље. Свечано отварање у школи у Доњим Лесковицама је у понедељак 3. октобра у 11 часова.

Потом ће до краја недеље у школама на територији Ваљева бити организовани разноврсни програми за децу.

Програм Дечије недеље је организовао Одбор за утврђивање и спровођење градског програма активности за време трајања Дечје недеље, чији је председник члан Градског већа задужен за културу Ненад Патијаревић.

Дечија недеља је национална манифестација и представља модел сарадње државе, различитих цивилних и струковних организација, повезивања свих важних актера у заштити дечијих права. Сваке године реализује се у циљу побољшања положаја детета у Србији.

Напомена:

У суботу, 8. октобра ће се одржати атлетска трка под називом „Трка за срећније детињство“, у којој ће поред основаца и средњошколаца, учествовати и деца предшколског узраста. Трка почиње у 11 часова, у парку Пећина, а организатор је Црвени крст Ваљево.