Министарство за бригу о породици и демографију организовало је Прву националну конференцију о породици „Србија – наша породица“, којој су присуствовали заменик градоначелника града Ваљева Немања Петровић, члан Градског већа задужен за социјалну политику Марко Јевтић и Зора Бојичић, руководилац Одељења за друштвене делатности.

Тим поводом, министарка за бригу о породици и демографију проф. др Дарија Кисић, истакла је да је породица гарант опстанка друштва, државе и нације. Такође, она је нагласила да је циљ конференције да се сагледају демографски потенцијали и утврди шта још може да се уради у заједничком, најважнијем задатку за све нас – да се подрже и ојачају породице и да се рађа још више деце, а да заштита породице у свету који се убрзано мења представља највећи изазов и најодговорнији задатак којем ће Министарство за бригу о породици и демографију посветити, уз безрезервну подршку председника државе Александра Вучића и Владе Републике Србије и уз помоћ локалних самоуправа.

На конференцији су говорили председник Народне Скупштине Републике Србије Владимир Орлић, председница Владе Републике Србије Ана Брнабић, заменик државног секретара за бригу о породици у Министарству културе и иновација Републике Мађарске Атила Бенеде, директор Управе за сарадњу с дијаспором и Србима у региону у Министарству спољних послова Арно Гујон, представници Српске православе цркве, УНИЦЕФ-а и Популационог фонда Уједињених нација у Републици Србији.

Порука са Прве националне конференције о породици „Србија-наша породица“ јесте да ће држава наставити са пронаталитетним мерама за породице с децом и парове који се боре за потомство, а Град Ваљево ће уз помоћ Владе Републике Србије наставити да оснажује породице и да се бори за квалитетније услове живота.