Градоначелник Гојковић: Одлука повезана са моралом и здравим разумом

Један од првих потеза нове градске власти је било смањење плата изабраних и постављених лица и накнада за рад у органима града Ваљева. Тиме су отклоњене неправилности на које је указао Државни ревизор, које су се односиле на обрачун плата градоначелника, заменика градоначелника и председника Скупштине града.
Смањене су и плате изабраних лица- заменика председника Скупштине града, чланова Градског већа који су на сталном раду, јавног правобраниоца и заменика јавног правобраниоца, као и постављених лица- секретара Скупштине града, помоћника градоначелника, начелника и заменика начелника Градске управе Ваљева.

Градоначелник Ваљева Лазар Гојковић је рекао да као представници новог руководства, најмање што могу да ураде на самом почетку је да крену од примене закона управо на њима самима, па је то и разлог за умањење плата функционерима.

„А као изабраници народа ову одлуку доносимо са жељом да примером покажемо нашу добру вољу, као и солидарност због тешке ситуације изазване Корона вирусом. И на крају мислимо да су овакве и будуће сличне одлуке Градског већа уско повезане са моралом и здравим разумом. На овај начин управљаћемо по слову закона које важи за све, а као надградњу свему трудићемо се да својим одлукама свима донесемо што већу дозу оптимизма и вере у боље сутра“, рекао је градоначелник.

Овим смањењем ће се остварити милионске уштеде у буџету града Ваљева, а тај новац ће бити употребљен за унапређење услова живота у Ваљеву, порулују градски функционери.