Чланове Бициклистичког клуба „Спутњик“ из Ваљева, такмичаре, родитеље и управу клуба, данас је угостио градоначелник Ваљева Лазар Гојковић са сарадницима, начелником Градске управе Небојшом Петронићем и чланом Градског већа Владимиром Мишковићем.

Они су честитали младим бициклистима на прегршт медаља које су у протеклом периоду освојили. Последњи у низу је успех на МТБ Купу Србије у Пироту, крајем јуна, када су освојили 9 медаља, од чега су 4 златне.

У овом клубу тренирају и два државна првака Богдан Ангеловски и Мила Старчевић, за које спортски директор „БК „Спутњик“ Зоран Јелић каже да им тек предстоје велики спортски успеси.

Градоначелник Ваљева Лазар Гојковић је осим срдачних честитки овом младом, а веома успешном клубу и његовим члановима, саопштио да Град доста ради на унапређењу спортске инфраструктуре.

„Добро би било унапредити и инфраструктуру која је везана за бициклистичке стазе и тиме се сада бавимо, пре свега пројектовањем. Радимо на унапређењу и остале спортске инфраструктуре, пре свега хале коју овај град заиста заслужује, преко једног доброг пројекта за затворен базен у Спортском центру „Сењак“. Видели сте какви су базени у Петници, затим трим стаза и кошаркашки терен на Пећини. Тренутно радимо и замену подлоге на спортском терену на Студенту. Ускоро ће кренути унутрашња реконструкција спортске сале некадашњег „Партизана“, а сада Спортске дворане „Генерал Светомир Ђукић“, где смо прошле године завршили спољашњу реконструкцију и тај објекат ће служити за активне припреме и тренинге за све базичне спортове“, рекао је градоначелник Гојковић и позвао младе спортисте да конкуришу за градске стипендије за најбоље ђаке, јер већина деце у овом клубу, осим што су добри спортисти су и одлични ђаци.

„Можда спадамо у два, три града у Србији који највише новца издвајамо за стипендије надареним ученицима и спортистима. Град Ваљево је апсолутно поносан на ваше резултате, не само што смо ми људи из спорта, који знамо колика су то одрицања за спортске успехе. Поносни смо на вас и Град Ваљево ће бити ту да помогне и да направимо добру сарадњу, а ви наставите са овако добрим резултатима“, рекао је градоначелник Гојковић.

Спортски директор БК „Спутњик“ Зоран Јелић се захвалио Граду на досадашњој подршци у раду клуба, јер је то све допринело добрим резултатима које овај клуб постиже.

„Наш клуб који постоји од 96. године, сада постиже најбоље резултате. Ми смо се активирали последњих 6, 7 година и доласком Небојше Петронића у Ваљево, осетила се та свежина која је потребна спорту и ја сам му неизмерно захвалан за тај први импулс. Овде су Богдан Ангеловски, јуниорски државни првак, Мила Старчевић, кадетски државни првак, Николија Кулинчевић, друга награда у свирању виолине у Србији, али и репрезентативка Србије у бициклизму. Заједно са Вањом Ћесаревић 16. јула иде у кадетску репрезентацију Србије, што је први пут у историји Ваљева. Сви остали су освајачи медаља и државни прваци“, истакао је Зоран Јелић.

„Бициклизам је скуп спорт, немамо бициклистичку стазу и глава им је стално у торби, али родитељи су тога свесни. Највећу захвалност исказујем родитељима, јер су они ти који подржавају. У нашем клубу се не плаћа чланарина, не плаћа се тренинг, немамо потребу за терминима у салама. Сваки родитељ има један једини трошак, а то је своје дете! А тај трошак је скуп! Ми смо подељени на две сфере бицилизма- планински и друмски. Овде су само медаље са друмских такмичења. Нас 24. јула чека државно првенство у маунтин бајку, где смо прошле године освојили три пута више него на друмском. Богдан Ангеловски је на списку кандидата за Олимпијске игре младих, ЕJОФ нам је 2022. године у Словачкој, за десетак дана. У току је састанак и његово име би требало да се нађе на списку учесника. То је тако велики успех“, похвалио се одличним резултатима Зоран Јелић.

БК „Спутњик“ наставља са добрим радом, а већ 10. септембра ће бити организатори Купа Србије у планинском бициклизму у Бабиној Луци, што ће бити лепа промоција Ваљева, ваљевског краја и Бранковине.

„Млади бициклисти „Спутњика“ на најбољи могући начин проносе име Ваљева у земљи и иностранству и желимо им пуно успеха у наредном периоду“, поручено је на данашњем пријему код градоначелника Ваљева.