Пријем за најуспешније пољопривреднике из ваљевског краја, који су на овогодишњем Новосадском сајму освојили награде, организован је данас у Градској управи Ваљево. Председник Комисије за пољопривреду и село  Драгомир Виторовић је честитао одгајивачима, чије су колекције оваца награђене са пет златних, сребрних и бронзаних медаља. Предузеће „Агроразвој“ је награђено са специјалном наградом за очување традиције и директору овог предузећа Драгутину Кузмановићу су сви честитали на добром раду у протеклом периоду.

„Ви сте понос ваљевског краја. Успеси у овчарству су доказ да се у Ваљеву улаже у пољопривреду. Последње три, четири године буџет за пољоприрведу је нарастао са 8 на 90 милиона динара. Циљ нам је да се достигне милион евра из буџета Града за пољопривреду“, рекао је председник Комисије за пољопривреду и село Драгомир Виторовић

Пријему најбољих пољоприведника су присуствовали проф. др Цвијан Мекић са Пољопривредног факултета, који је био председник жирија за оцењивање грла на Новосадском сајму. У име Српске академије иновационих наука, добитницима је честитао председник др Марко Тодоровић, као и проф. др Мирољуб Ивановић, у својству председника Управног одбора ове академије, али и као одборник у Скупштини града Ваљева.

Помоћник градоначелника Милош Милутиновић је присуствовао пријему, а заменик председника Скупштине Виктор Мићић је рекао да је Град Ваљево препознао потенцијал који има ваљевска пољопривреда, а да се захваљујући успешном раду „Агроразвоја“ спроводи ова политика. Шеф Одборничке групе Српске напредне странке у градској Скупштини Радоица Рстић и одборник Небојша Тадић су честитали пољопривредницима постигнути успех. Они су истакли да су улагања у пољопривреду све већа и да је задатак одборника, али и један од стубова актуелне политике, подршка пољопривреди. Нагласили су да ће се и у будуће наставити са повећањем издвајања за пољопривреду, јер су оправдана и у потпуности реализована сва средства која су у њу уложена. Сви су се сложили да храна стратешки производ и да нарочито у временима која долазе, треба улагати у производњу хране.

Пријему пољопривредника су присуствовали проф. др Огњен Маћеј, др Биљана Павловић, директорка ЈП „Полет“, инжењер Стева Маринковић, као и представници предузећа „Агроразвој“ Горан Марјановић и Алекснадар Дринчевић, као и др Радосав Вујић из Пољопривредне саветодавне и стручне службе „Ваљево“.

Ове године на Сајаму пољопривреде у Новом Саду учествовала су најквалитетнија грла оплемењене праменке сјеничког соја, укупно 50 грла од шест одгајивача.

Александар Станаревић – Ваљевска Каменица, велика златна медаља за изложбену колекцију оваца сјеничке расе, златна медаља за овна сјеничке расе
Небојша Бирчанин – Суводање
Обрад Костадиновић – Равње, бронзана медаља за изложбену колекцију оваца сјеничке расе
Драгутин Јевтић – Лукавац, златна медаља за изложбену колекцију оваца сјеничке расе
Добривоје Марјановић – Лукавац, сребрна медаља за колекцију оваца сјеничке расе, Зоран Петровић – Златарић, Небојша Бирчанин – Суводање