Поводом продужења Јавног позива за учешће крајњих корисника у спрoвођењу мере замене постојећег енергента у индивидуалним ложиштима и прелазак на биомасу, у циљу смањења загађења ваздуха пореклом из индивидуалних извора на територији града Ваљева у 2022. години, данас је конференцију за новинаре одржао Виктор Мићић, председник Комисије за реализацију мера енергетске санације.
„Као председник Комисије за реализацију мера енергетске санације, обавештавам грађанство да је Комисија за спровођење мера замене постојећег енергента у индивидуалним ложиштима и прелазак на биомасу, у циљу смањења загађења ваздуха пореклом из индивидалних извора, на јучерашној седници донела одлуку да продужи рок за пријаве за меру замене котла у индивидуалним ложиштима. Имајући у виду да је интересовање грађана било интензивно и да је доста грађана чекало последњи тренутак да преузме документацију, одлучили смо да рок продужимо за седам дана, односно рок за пријем документације је закључно са 27. октобром 2022. године.

Виктор Мићић, председник Комисије за реализацију мера енергетске санације

Дошли смо у ситуацију да су људи чули касно, навикли су да рок буде дужи, ми смо покушали да то убрзамо због уласка у грејну сезону, да се убрза сама набавка тих котлова, међутим, због очекивања да је рок дужи, људи су чекали последњи дан и дошли смо у ситуацију да људи не могу да стигну да прикупе документацију, која изускује одређено време“, поручио је Мићић.

За све додатне информације и обавештења у вези јавног позива, грађани могу позвати на број телефона: 014/294 – 790 или се обратити путем мејл адресе: [email protected] .
Конкурсна документација може се преузети на интернет страници града Ваљева: www.valjevo.rs или лично на шалтерима 11 и 12 у приземљу Градске управе, као и на пулту за информације.

Председник Комисије за реализацију мера енергетске санације је том приликом обавестио да је у току припрема текста Јавног позива за уградњу соларних панела за производњу електричне енергије за сопствене потребе и уградњу калориметара, циркулационих пумпи, термостатских вентила и делитеља топлоте, по основу Јавног позива за суфунансирање програма енергетске санације стамбених зграда, породичних кућа и станова.

Текст јавног позива ће изаћи у листу „Напред“, а документација се може преузети на званичној презентацији града Ваљева: www.valjevo.org.rs или лично у Градској управи.