Радионица за обуку наставника, у оквиру ЕРАСМУС+ програма (КА220-ХЕД – Партнерства за сарадњу у високом образовању – Позив 2021), двогодишњи међународни пројекат CliCCHE – Климатске промене, градови, заједнице и једнакост у здрављу, одржаће се на Архитектонском факултету Универзитета у Београду, 16. и 17. јуна 2022. године.


Овај пројекат је резултат заједничких напора партнерских институција: Универзитета у Камерину, Камерино, Марке, Италија (корисник – www.unicam.it), Национални истраживачки савет, Рим, Италија (сукорисник – www.cnr.it), Кипарски институт, Лефкозија, Кипар, (сукорисник – www.cyi.ac.cy) Институт Универзитета у Лисабону, Лисабон, Португал (сукорисник – www.iscte.pt), Универзитет у Београду, Београд, Србија (сукорисник и институција домаћин радионице – www.bg.ac.rs/en/) и придружени партнерски градови: Никозија, Лисабон, Сан Бенедето дел Тронто и град Ваљево.

CliCCHE има за циљ развој и тестирање најновијих искустава неформалног учења/наставе који имају за циљ да стимулишу мотивацију ученика, побољшају њихово ангажовање и појачају њихов допринос стварању партиципативног окружења. Интерактивни модалитети визуелизације података (виртуелна, мешовита и проширена стварност), истраживања јавне уметности и урбаних симулација биће коришћени за стварање нових могућности за учење и омогућавање ученицима и грађанима да стекну преносиве вештине као што је комплексно и мултидисциплинарно размишљање које долази из везе између урбанистичког планирања, здравља људи, заштите животне средине, утицаја климатских промена и познавања партиципативних процеса.
У том циљу, CliCCHE образовна методологија и алати ће се развијати непрeкидно уз допринос и учешће репрезентативних група грађана, стручњака и јавне управе.

Aгенда догађаја: