Зграда спортске сале „Партизан“, која стоји у центру града оронула и у лошем стању биће реновирана и на услузи грађанима Ваљева много више него што је до сада био случај.

Како би унапредили спортску инфраструктуру у граду, људи који воде Ваљево су као један од првих потеза начинили управо на спољној реконструкцији сале „Партизан“, која је прави спортски симбол нашег града и емотивно веома битна у животима старијих Ваљеваца, који памте године када није било детета школског узраста који није вежбао у овој сали.

Реконструкција је почела у октобру, а због пандемије Корона вируса радови су успорени, али се очекује да ће почетком идуће године бити завршени.

Инвестиција је вредна 30 милиона динара и финансира се из два извора- из пројекта о енергетској ефикасности Министарства рударства и енергетике са 12 милиона и 18 милиона динара из буџета града Ваљева.

Радове изводи предузеће „Грађевинар“, које ће на овој сали променити кров, обложити зидове енергетски ефикасним панелима, ојачати их металним потконструкцијама и у сваком случају улепшати изглед ове сале. Оно што је био дугогодишњи проблем је и грејање сале,  а и то ће бити решено постављањем новог котла на пелет, који ће бити ефикаснији, јефтинији за одржавање, а сале ће  бити много толије, што није био случај претходних година, када су се корисници жалили да су сале зими ледене!

Буџетом града Ваљева за 2021. годину је планирана израда пројекта унутрашњег уређења ове сале. Након тога ће сала „Партизан“ започети нови живот у много бољим условима. Овај објекат је јавна својина града Ваљева, а досадашњи проблем се односио на тумачење државине коју има Асоцијација „Спорт за све“ која је до сада једина користила и одржавала ову салу. Након реконструкције „Партизана“ бригу о њему ће преузети Установа за спорт „Валис“ што ће омогућити да град Ваљево води рачуна о овом објекту и одржава га, како би што више Ваљеваца, а нарочито деце могло да се бави спортом и здраво живи и развија се!

Један од приоритета града Ваљева је да подржи развој спорта код деце и омладине, па ће у том циљу бити издвојено 17.200.000 динара за пројектовање спортских и дечјих игралишта у стамбеним насељима, као и за изградњу, односно реконструкцију спортских и дечјих игралишта у насељима и на јавним површинама.