Улица Љубе Ковачевића ускоро ће бити комплетно реконструисана. ЈКП „Водовод“ ће санирати водоводну мрежу у целој улици, након чега следи асфалтирање у дужини од 340 метара.

„Водоводна мрежа у овој улици је стара више од 30 година, због чега је на сваких седам дана долазило до проблема. Реконструисаћемо комплетну водоводну мрежу у дужини од 340 метара, старе цеви ћемо заменити новим цевима, а биће замењен 51 прикључак. Вредност ове инвестиције је 7,5 милиона динара“, поручио је Иван Филиповић, директор ЈКП „Водовод“ Ваљево.
Према речима Бранка Вуковића, роководиоца Одељења за инфраструктуру и грађевинско земљиште, након санације водоводне мреже, следе радови на рехабилитацији Улице Љубе Ковачевића. Улица ће бити асфалтирана у дужини од 340 метара, а извођач радова је Предузеће за путеве „Ваљево“.

За редовно одржавање путне инфраструктуре буџетом града Ваљева планирано је 292.550.000 динара. Значајни износи су предвиђени за позицију рехабилитација улица, за шта је ове године предвиђено 70.000.000 динара.