У оквиру реализације пројекта пошумљавања, градоначелник Ваљева Лазар Гојковић данас је присуствовао садњи која се спроводи у Ваљеву, у оквиру које ће на пет локација бити посађено 400 садница дрвећа.

У Спортско рекреативном центру „Петница“ данас су градоначелник Лазар Гојковић и директор Установе за физичку културу „Валис“ Жељко Остојић посадили неколико, од 110 садница колико је планирано на овом простору.

Град Ваљево и Министарство за заштиту животне средине, поред свих значајних пројеката из области животне средине, не заборављају и садњу дрвећа, поручио је градоначелник Ваљева Лазар Гојковић.

У око 30 градова и општина тренутно се спроводи акција пошумљавања „Србија сади“, као део активности на унапређењу животне средине и побољшању квалитета ваздуха. Само током ове акције ће у Србији бити посађено 50 хиљада садница.

Град Ваљево је конкурисао код Министарства за заштиту животне средине и добио три милиона динара за пројекат пошумљавања. Из буџета града Ваљева је издвојено још милион динара, тако да је са четири милиона динара финансирана набавка и садња 400 садница дрвећа.

Стручне службе града Ваљева и предузећа „Видрак“ и „Агроразвој“ су укључени у овај пројекат и одабрано је пет локација на којима се сади 400 садница. То су: Парк шума „Пећина“-140 садница, ОШ „Милован Глишић“- 100 садница, Парк Пети пук- 30 садница, Ново насеље – 20 садница и СРЦ Петница – 110 садница. Овај пројекат финансирају Министарство за заштиту животне средине са три, а Град Ваљево са милион динара, са циљем зашите и очувања предеоног диверзитета.

Посађене су саднице храста лужњака, китњака, крупнолисне липе, млеча, јавора, јасена, брезе, клена, липе и јове.

Набављене су саднице врхунског квалитета, о којима ће се старати надлежна предузећа, а надамо се и сви грађани који ће у наредним деценијама уживати у лепшем и чистијем окружењу, које ће нам омогућити ово дрвеће.