Град Ваљево ће у наредном периоду санирати два терена за мали фудбал, на Петом пуку и у Првој основној школи. Вредност тих радова износи око 5,5 милиона динара.

„Санација ова два терена је нешто што смо планирали, а што је само убрзала одлука Министарства спорта да нам додели средства за уградњу клима комора у Дому спорта „Генерал Светомир Ђукић“, тако да ћемо део тих средстава које смо оставили за унутрашње уређење преусмерити на друге активности.
Ради се о два терена за мали фудбал. Један се налази на Петом пуку и санацију овог терена ће реализовати Установа за физичку културу „Валис“ и други терен се налази у Првој основној школи, тако да ће средства бити пребачена Првој основној школи, на задовољство свих грађана, нарочито најмлађих. Постојеће стање тих терена је доста лоше, с обзиром на то да је то подлога која се доста троши, доста се користи и радујемо се што ћемо то урадити“, нагласио је Владимир Мишковић, члан Градског већа задужен за спорт.

Ове године наставиће се са улагањем у спортску инфраструктуру, што ће знатно унапредити квалитет живота грађана од најмлађих категорија до рекреативаца, уз пуну подршку квалитетном спорту.
Према речима Владимира Мишковића, у току је израда пројектно техничке документације за нове терене за мали фудбал и баскет, тако да ће се у најскоријем периоду прибавити сва неопходна документација, која ће бити полазна тачка за израду нових терена.