Град Ваљево ће поред једнократне помоћи за свако прворођено дете и бесплатних уџбеника за ђаке прваке, увести још значајних погодности у области социјалне политике. Те погодности ће се односити на подршку мајкама са троје или више деци, а биће реализоване у организацији Покрета за децу „Три плус“ и локалних самоуправа.
„Град Ваљево ће потписати уговор о сарадњи са Покретом за децу „Три плус“ из Чачка. Све мајке са троје и више деце ће овим чланством добити посебну картицу и каталог објекaта у свим делатностима са попустима, за куповину производа наведених у каталогу. Попусти ће се кретати од 10 до 50 % у зависности од правног субјекта, a неке ствари ће бити и потпуно бесплатне“, нагласио је Марко Јевтић, члан Градског већа задужен за социјалну политику.

Такође, сва јавна предузећа и установе културе и спорта ће овим чланством омогућити одређене погодности, а потписивање овог уговора је предвиђено до краја фебруара ове године.
„Потписивањем уговора о сарадњи са Покретом за децу „Три плус“, шаљемо јасну поруку да град Ваљево неће дозволити да бела куга победи, а то се неће десити уколико се број деце повећава. Такође, ово је порука и брачним паровима који желе да прошире своју породицу да имају подршку свог града, као што имају и новим мерама финансијске подршке од стране Републике Србије. Председник Републике Србије Александар Вучић недавно је саопштио да ће једнократна помоћ подршке родитељима износити 300.000 динара за свако прво дете, али и остале финансијске мере за друго, треће и свако наредно дете“, рекао је Јевтић.