Уговор о међусобној сарадњи између два фудбалска колектива Будућност-Крушик 2014 и Тешњар потписан је данас у сали Градског већа. Уговор су потписали председник ФК Будућност-Крушик 2014 Родољуб Пауновић, председник ФК Тешњар Александар Јањић и координатор млађих категорија Бошко Миловановић, у присуству градоначелника града Ваљева Лазара Гојковића и члана Градског већа задуженог за спорт Владимира Мишковића.

Овим уговором су дефинисани различити видови сарадње између два градска клуба, од којих је свакако најзначајнији стварање „Ваљевске фудбалске академије“, која ће окупљати најмлађе ваљевске фудбалере. У уговору је дефинсано да ФК Тешњар постане развојни клуб за ФК Будућност-Крушик 2014 и да ће чланови овог клуба попуњавати кадар и наступати за ФК Будућност-Крушик 2014.

Биће формиран заједнички стручни теренски тим састављен од тренера из оба клуба којим ће руководити заједнички координатор. Сви полазници и тренери имаће пред собом најбоље могуће услове за рад и тренирање, тако да ће на располагњу имати чак три терена на стадиону на „Пећини“, „Крушику“ и игралишту код Ветеринарске станице у Градцу.

Прва одлука коју су заједнички донели представници два ваљевска клуба, а све са циљем промоције фудбала међу децом, јесте бесплатна школа фудбала до краја године за све полазнике „Ваљевске фудбалске академије“, рођене 2017. године.

Потписници уговора искористили су прилику да се посебно захвале руководству Града Ваљева, које је препознало значај овог пројекта за ваљевски фудбал и које подржава све ваљевске клубове који кроз заједничку сарадњу стварају боље услове за рад и такмичење.