Боравак председника Олимпијског савеза Србије Божидара Маљковића у Ваљеву, поводом одржавања Меморијалне атлетске трке „Генерал Ђукић“, била је прилика да челници Града представе спортске потенцијале Ваљева.

Градоначелник Ваљева Лазар Гојковић је главни акценат ставио на пројекат нове спортске хале, која може постати важан инфраструктурни спортски објекат на нивоу Србије и која ће са својим капацитетима и стандардима одговарати за одржавање свих највећих спортских такмичења. Ова хала је одлично позиционирана поред Железничке станице у Ваљеву, а близина Београда и аеродрома Сурчин, који ће након завршетка брзе саобраћајнице бити удаљен нешто више од пола сата, омогућиће брзи долазак како спортиста, тако и посетилаца, што ће Ваљево сврстати у групу градова у Србији у којима ће се организовати велика спортска такмичења.

Председник Олимпијског савеза Србије је упознат са напорима Ваљева да добије адекватну халу и подржава ту идеју, због спортске традиције коју има град на Колубари, нарочито у кошарци, али и због нових талентованих генерација младих који стасавају у овом граду.

Гости Ваљева су данас имали прилику да виде како тренутно изгледа ваљевска спортска сала Друштва за физичку културу и васпитање „Партизан“, на којој је у току спољашња реконструкција, као и замена крова и побољшање енергетске фикасности овог објекта, који ће постати окосница ваљевског спорта, где ће најмлађе генерације Ваљеваца заочињати своје прве спортске кораке. Jeдна од тачака наредне седнице Градског већа биће промена назива сале у Дом спорта „Генерал Светомир Ђукић“. Такође, реконструкција унутрашњег дела „Партизана“ биће урађена наредне године, предочено је гостима током данашње посете.

И председник Олимпијског комитета Србије је истакао велику важност да се унапређењем спортске инфраструктуре што више деце и младих баве спортом. Како је рекао, садашњи подаци су поражавајући, јер се деца и млади јако мало баве спортом, а то се одражава на физичко стање наше деце, које је све лошије.