Данас је одржана седница Штаба за ванредне ситуације града Ваљева на којој је усвојен годишњи извештај о раду Штаба за ванредне ситуације града Ваљева за 2020. годину.

Усвојен је и план рада Штаба за 2021. годину, а разматран је извештај о ризику од поплава и других опасности на територији града Ваљева. У нашем крају су највећи ризици од поплава и пожара.

Приликом разматрања Оперативног плана за одбране од поплава за воде другог реда, констатовано је да су изградња у непосредној близини река, као и неконтролисана сеча шума главни проблеми у нашем крају, због чега се повећава ризик од поплава. Министар одбране Александар Вулин је иницирао да све локалне самоуправе анализирају и препознају ризике, као и да се превентивно делује, како би се спречиле катастрофе, речено је на данашњој седници Штаба.

Медицински део Штаба за ванредне ситуације је констатовао да је ситуација у Ваљеву стабилна у вези вируса корона, али да је број оболелих, хоспитализованих и суграђана на респираторима константан. То изискује доследно спровођење епидемилошких мера, како би коначно почео да значајније опада број оболелих. Приметно је и повећање оболевања све млађих суграђана.

Због свега овога, командант Штаба и градоначелник Лазар Гојковић, као и чланови Штаба за ванредне ситуације су позвали Ваљевце, нарочито млађе суграђане да се у што већем броју вакцинишу. С обзиром да је од данас у Ваљеву могуће вакцинисање без претходне најаве Фајзер вакцином, а ускоро и свим осталим вакцинама, максимално је олакшана и свима доступна вакцинација.То је најбољи начин да се заштитимо од корона вируса и да се живот што пре врати у нормалу, поручено је са данашње седнице Штаба за ванредне ситуације града Ваљева.