Свечаном академијом у Центру за културу, Пољопривредна школа са домом ученика “Ваљево” прославила је 100 година постојања.

Свечаности је присуствовала министарка просвете Славица Ђукић Дејановић.

„За изузетан допринос у образовању је овој школи Министарство просвете већ доделило Светосавску награду. Не смемо заборавити да је Пољопривредна школа дала велики допринос унапређењу пољопривреде ваљевског краја и друштва у целини. Током свих година рада, школа се развијала и прилагођавала свој рад потребама ученика. Желим да нагласим да ће и у даљим напорима да одржи висок стандард и квалитет рада, имати пуну подршку Министарства просвете“, казала је између осталог министарка Ђукић Дејановић.

Свечаној академији присуствовала је и министарка пољопривреде Јелена Танасковић, која је такође потврдила да је Пољопривредна школа дала немерљив допринос пољопривредном развоју ваљевског краја.

„Министарство снажно и можда више него икада подржава све своје пољопривредне произвођаче  и препознали смо у вама капацитет који је у даљем развоју неопходан. Треба да наставите овим путем и у будућности. Ми смо могу скромно да кажем извели једну револуцију у пољопривреди, дигитализовали смо ову област и ја вам желим да у свом даљем раду имате непрестане револуције које доносе добробит овој заједници“, поручила је министарка Танасковић.

Градоначелник града Ваљева Лазар Гојковић је рекао да је пољопривреда основа развоја друштва и нагласио да му је изузетно драго што се данашње генерације враћају пољопривредној производњи много више него раније.

“Да бисмо одговорили изазовима новог времена, неопходно је да имамо младе и образоване стручњаке, који могу да одговоре захтевима модерне пољопривреде. Досадашњи резултати у раду, уверавају нас да ће Пољопривредна школа у Ваљеву и у овом веку наставити да постиже врхунске резултате и да ће бити окосница развоја нашег града и целе наше земље”, рекао је градоначелник Гојковић.

На Свечаној академији поводом 100 година постојања Пољопривредне школе, додељене су захвалнице представницима Министарства просвете и Министарства пољопривреде, Школске управе Ваљево, града Ваљева, епископу г. Исихију, представницима Полицијске управе Ваљево, као и компанијама “Еуропром” и “Инграп-Омни”.