Свечаним подизањем заставе на Тргу Живојина Мишића, почеле су 34. Тешњарске вечери.
Иако су прилике у години за нама спречиле да се реализују многи планови, пројекти и манифестације, ове године град Ваљево наставио је традицију одржавања Тешњарских вечери.
Част да свечано подигну заставу и тиме озваниче почетак овогодишњих Тешњарских вечери, припала је Ватерполо клубу „Валис“ Ваљево.

„Част нам је што у име клуба можемо да учествујемо на овој манифестацији, да представљамо Ватерполо клуб „Валис“ који учествује у Супер лиги Србије. Искористио бих ову прилику да вас позовем да нам наредне сезоне будете подршка у најјачој лиги у Србији и пожелео бих да уживате ових неколико дана на Тешњарским вечерима, нарочито због тога што прошле године нисмо имали прилику за то. Још једном, Ватерполо клуб „Валис“ вам жели пријатно вече и леп провод“, рекао је члан Ватерполо клуба Борис Ичагић.
Након подизања заставе, фестивал је отворио градоначелник Ваљева Лазар Гојковић.

„Добро вече поштовани суграђани и драги гости Ваљева. Добродошли на 34. Тешњарске вечери! Пандемија нас је спречила да се прошле године традиционално дружимо у августу и из тог разлога сви су жељно ишчекивали ову годину. Искористио бих ову прилику да још једном честитам мајсторима Ватерполо клуба „Валис“, који репрезентују наш Град на најбољи могући начин и желим им пуно среће у суперлигашкој сезони. Верујем да ћете у наредених седам дана пронаћи програме по вашем укусу и да ћемо у слављу и здрављу провести ову недељу. Желим вам да вечерас уживате у ноћи под звездама“, поручио је градоначелник Лазар Гојковић.

У остатку вечери грађани и гости Ваљева ће моћи да уживају у концерту Лексингтон бенда.