Дан уочи 20. марта-Празника града Ваљева, одржана је седма седница Скупштине града Ваљева, на којој је прва тачка дневног реда био предлог Комисије о додели награде. Председница Комисије др Зорица Јоцић је упознала јавност Ваљева са предлозима Комисије.

Одборници и владајуће већине, али и опозиције су поздравили све предлоге, а нарочито оне који се односе на медицину и хуманост.

Градоначелник Ваљева Лазар Гојковић је честитао свим добитницима награде и рекао да су „заслужили поштовање и захвалност свих нас грађана Ваљева за све што су учинили, не само прошле године, већ у целом њиховом професионалном животу.“

„Хвала грађанима који су поднели овако квалитетне предлоге. Захваљујем се Комисији која је одрадила одличан посао и омогућила да на ову награду не падне ни сенка сумње.

Овом приликом желим да честитам Ваљевцима сутрашњи Дан града-20. март! И ове године ће изостати свечано обележавање празника. Додела заслужених признања добитницима ће сачекати неко боље време, јер су добитници заслужили да им одамо почаст на свечан начин.

Али да бисмо живот наставили што пре, без забрана и ограничења, искористићу и ову прилику да позовем суграђане да се вакцинишу што пре. Држава је обезбедила довољан број вакцина, наши здравствени радници су веома добро организовани и вакцинација у Ваљеву се добро одвија.

И на крају захваљујем се здравственим радницима и свим волонтерима Црвеног крста, ученицима Медицинске школе и свима који већ годину дана воде борбу за сваки живот и да сачувају здравље наших суграђана“, рекао је градоначелник.

Потом је прихваћен извештај о реализацији програма пословања Јавног предузећа за управљање и коришћење регионалног вишенаменског хидросистема Стубо-Ровни „Колубара“ Ваљево, ЈКП „Видрак“, „Полет“, „Топлана-Ваљево“, „Водовод“ за период 01.01.2020. до 31.12.2020. године.

Усвојена је и Одлука о поверавању послова на изградњи и реконструкцији објеката јавног водовода у 2021. години, а дата је и сагласност на цене радова за ове послове.

Прихваћен је и Приграм подршке за спровођење за спровођење пољопривредне политике и политике руралног развоја за град Ваљево за 2021. годину, као и правилник о критеријумима и поступку за доделу и коришћење подстицајних средстава у пољопривреди.

Измењена је одлука о максималном броју запослених на неодређено време у систему града Ваљева. Прихваћен је пренос удела у друштву „Full Protect“ из Београда. Измењен је и допуњен план Генералне регулације за село Попучке, а приступа се изради плана детаљне регулације за локалитет површинског копа „Козличић“, као план детаљне регулације за изградњу производног објекта ИГП „Црвено“ у дељу насељеног места Грабовица.

У својину града Ваљева је уврштен простор апотеке у Лајковцу.

Дата је сагласност на измене Статута Установе културе Центар за културу Ваљево. Одборници су на крају седнице изгласали сет кадровских питања.

Директор ЈКП „Полет“ Слободан Андрић је поднео оставку, а именована је Биљана Павловић за вршиоца дужности директора. Докторске академске студије је завршила на Пољопривредном факултету у Београду, на модулу фитомедицине.

Образован је и нови Локални савет за запошљавање града Ваљева, којим председава градоначелник Лазар Гојковић.

Чланови:

  1. Немања Петровић, заменик градоначелника
  2. Милош Милутиновић, помоћник градоначелника
  3. Марко Јевтић, члан Градског већа града Ваљева
  4. Горан Миливојевић, начелник Колубарског управног округа
  5. Др Зориц Јоцић, начелник Школске управе  за Колубарски и Мачвански округ
  6. Милан Ђенадић, в.д. директора Националне службе за запошљавање – Филијала Ваљево
  7. Катарина Милићевић, директор Центра за социјални рад „Колубара“
  8. Небојша Петронић, в.д. начелника Градске управе града Ваљева
  9. Александар Пурић, руководилац Одељења за урбанизам, грађевинарство, саобраћај и заштиту животне средине
  10. Драган Мојсиловић, руководилац Одељења за заједничке послове
  11. Милана Нинковић, одборник у Скупштини града Ваљева
  12. Радиоца Рстић, одборник у Скупштини града Ваљева
  13. Радован Радовић, члан Управног одбора Уније послодаваца
  14. Љиљана Станојевић, представник Удружења металопрерађивача
  15. Миленко Драгојевић, представник Уније пекара
  16. Влада Додовић, представник Синдиката „Независност“
  17. Милорад Бошковић, представник локалне самуоправе

Седму седницу Скупштине града Ваљева можете погледати у линку испод.