Промоција новог серијала емисија под називом „(Не)успех првака са Мариом Станићем“, чију продукцију потписују Спортске игре младих и Телеком Србија, одржана је у петак у Београду и окупила је велики број званица из спортског, политичког и економског живота.
У серијалу спортских емисија наћи ће се животне исповести највећих бивших и садашњих спортских личности са ових простора, које ће, између осталог, отворено и емотивно говорити о препрекама и падовима на свом спортском путу, те како су их успели превазићи, изборити се са њима и изградити сјајне спортске каријере.


Његова светост Патријарх српски Порфирије, Зоран Гајић, министар спорта у Влади Републике Србије, Новица Тончев, министар без портфеља у Влади Републике Србије, Никола Никодијевић, председник Скупштине Града Београда, амбасадори, спортисти и спортски радници из целог региона, присуствовали су овом догађају. У име града Ваљева, промоцији је присуствовао члан Градског већа задужен за спорт Владимир Мишковић.


Специјални гост догађаја, али и гост прве емисије серијала, био је председник УЕФА-е и УЕФА-ине Фондације за децу, Александер Чеферин.

Бројни су бивши спортисти из Србије и региона дошли на промоцију емисије, међу којима су: Предраг Мијатовић, Немања Видић, Дејан Томашевић, Иван Миљковић, Милица Мандић, Александар Кукољ, Ивица Шурјак, Мехмед Баждаревић, Дејан Савић, Ивица Шурјак, Јошко Јеличић, Дубравко Шименц, Аљоша Асановић, Стипе Плетикоса, Жељко Танасковић, Зоран Бата Мирковић, Ивица Туцак, Жељко Јерков…


Спортске игре младих највећа су аматерска спортска манифестација у Европи, која је своју причу започела сада већ давне 1996. године. Током свог постојања у Хрватској, Босни и Херцеговини и Србији повезали су 2 и по милиона деце и младих и на тај начин утицали на бројне генерације. Ове године у Републици Србији Игре ће обележити 10 година постојања, а организатори су истакли да је овај догађај био сјајан начин да Дунав осигурање Спортске игре младих Србије започну своју јубиларну годину. Ваљево је један од српских градова где се успешно организују Спортске игре младих.

Фото/текст: Спортске игре младих