Првог дана нове школске године, ОШ „Свети Сава“ у Попучкама посетили су градоначелник Лазар Гојковић и заменица начелника Градске управе Бранка Росић. Они су обишли одељење првог разреда, које броји 13 ученика и поделили бесплатне уџбенике за све ваљевске прваке, који су ове године први пут набављени из буџета града Ваљева.

Градоначелник је честитао полазак у школу првацима, али и свим осталим ђацима на територији града Ваљева.

„Срећан вам полазак у школу, да будете добри ђаци, а пре свега добри људи! Хвала и вашим родитељима што су изабрали да идете у овако лепу школу у Попучкама. Овај крај ће тек да се развија, јер доласком две нове фабрике у ваш комшилук, изградњом брзе саобраћајнице, која креће недалеко одавде, инфраструктурним уређењем ове месне заједнице, које је последње две године интензивирано, Ваљево ће се несумњиво ширити на ову страну. Попупчке постају атрактивно место за живот и срећан сам што имамо овако лепо уређену школу. Спремни смо да подржимо унапређење и школе и овог приградског насеља“, рекао је градоначелник у обраћању родитељима и ђацима ОШ „Свети Сава“ у Попучкама.

Ова осмогодишња основна школа има 117 ученика, веома је лепо уређена, опремљена и пространа, као и приступачна за децу која живе у овом делу града. Постоје планови за њено даље уређење и обезбеђивање недостајућих капацитета, пре свега простора за физичко васпитање.