Установа за физичку културу „Валис“ обавила је све неопходне припреме за почетак летње купалишне сезоне, тако да ће СРЦ „Петница“ званичнo почети са радом сутра, 1. јуна.

Посетиоци ће имати прилику да виде нови изглед целог комплекса, са богатијим и модернијим садржајем него прошле године.
Постављене су нове бетонске плоче и антиклизне подлоге, урађена је теретана на отвореном, уређене су све зелене површине и помоћни терени у комплексу, а у току су радови на постављању мини аква парка на школском базену. По речима директора Установе за физичку културу „Валис“, град Ваљево је преко УФК „Валис“ до сада уложио око 40 – 50 милиона за уређење СРЦ „Петница“.

„Замењене су и комплетно реконструисане плоче на платоима око свих базена, које су биле упитне последњих 15 година. Завршили смо теретану на отвореном. Тренутно је у току је средња фаза постављања мини аква парка са три тобогана на “школском” базену, који ће почети са радом између 15. и 20. јуна, дакле петнаестак дана након отварања купалишне сезоне. Средњи базен на почетку сезоне неће бити у употреби неколико дана, услед радова на постављању мини аква парка.

Жељко Остојић

Сезона се отвара 1. јуна, а први прави “пик” почиње кад почне распуст, тако да мислим да то неће утицати пуно на грађанство и купање. Део где се изводе радови свакако ће бити обезбеђен. Тотално ће бити безбедно и све што се ради у том делу је ван ризичног круга. За разлику од осталих базена у Србији, ми нећемо наплаћивати посебне карте за коришћење тих нових тобогана. То је урачунато у цену улазнице, јер желимо да наша понуда и сви садржаји буду доступни свима, да омогућимо долазак што већег броја деце и суграђана“, рекао је Жељко Остојић, директор УФК „Валис“.

Целодневна карта за улазак на базене коштаће као претходне године – 250 динара. За карту после 15 часова треба издвојити 150 динара, колико кошта и пензионерска улазница, док ће ученици плаћати 100 динара. Повластице ће имати самохрани родитељи са двоје и више деце, а бесплатан улаз ће имати родитељи у оквиру акције “3+”, затим деца до 7 година, као и ђаци са свим петицама и спортисти са запаженим резултатима на републичком нивоу.