Дом здравља је организовао тестирање сваког дана до 18 часова ( раније до 13 часова ), тако да ће бити знатно мање пацијената који због тестирања долазе следећи дан. То такође знатно смањује преподневне гужве и чекање.

Дом здравља Ваљево је крајем прошле недеље за прегледе прехлађених и КОВИД позитивних пацијената определио и други спрат и повећао број лекара у смени. To je омогућило да више пацијената истовремено буде у чекаоницама, а мање напољу. Aнализа крви је премештена у главну лабораторију на првом спрату, што је знатно комфорније и за пацијенте и за особље. На тај начин растерећен је простор у приземљу, у којем се обавља тестирање на присуство вируса и рендген снимање.

Управа Дома здравља Ваљево свакодневно прати ситуацију и предузима кораке како би унапредила организацију и ефикасност прегледа на КОВИД-19, смањила чекање и гужве пред главним улазом, имајући у виду и промену временских прилика. Резултат се могао видети већ током јучерашњег дана, јер је мало суграђана чекало пред главним улазом, што је врло значајно с обзиром на захлађење и кишу читавог преподнева.

Телефон за информације у централној згради Дома здравља је 014 315 00 38. Телефони амбуланте Ново насеље, на које се пацијенти могу распитати о распореду рада лекара и добити друге информације су 014 239 798 и 064 8321 967.