На задовољство свих грађана Ваљева, урађен је мини пич терен на Петом пуку, а према речима Владимира Мишковића, члана Градског већа, у наредом периоду очекује се завршетак радова истог терена и у Првој основној школи.

„Оно што смо најављивали, то смо и урадили. Реализован је терен са вештачком травом за мали фудбал на Петом пуку, а ускоро очекујемо да и у Првој школи буде у потпуности саниран исти такав терен. На задовољство и корист свих суграђана, а с обзиром на то да знамо колико се користе сви терени за фудбал, без обзира да ли су то мали терени са вештачком травом или велики терени са природном травом, знамо да ће ово знатно обогатити спортску понуду и на овај начин настављамо са санирањем, поправљањем и новом спортском инфраструктуром у нашем граду“, казао је Мишковић.

Радове на мини пич терену на Петом пуку реализовала је Установа за физичку културу „Валис“, a комплетни радови су коштали 4.380.000,00 динара са ПДВ-ом.

„Урађена је комплетна реконструкција мини пич терена на Петом Пуку, што подразумева санацију ограде (замена оштећених даски и фарбање комплетне ограде), као и скидање старе, а затим постављање нове висококвалитетне вештачке траве у највишем стандарду“, нагласио је директор УФК „Валис“ Жељко Остојић.

Поред радова на мини пич терену на Петом пуку, УФК „Валис“ је реализовала и радове на рехабилитацији травнате подлоге на терену на Градцу, а комплетирано је и постављање стадионских столица на стадиону Пећина.

„У сарадњи са Пољопривредном школом и Институтом за крмно биље Крушевац, рехабилитована је травната подлога на терену на Градцу. Тиме је терен доведен у стање које омогућава несметано одржавање тренинга и утакмица. Такође, на стадиону Пећина (трибина до парка), комплетирано је постављање стадионских столица. У другој фази постављено је нових 850 столица, а цена столица износи 1.060.800,00 динара са ПДВ-ом“, закључио је Остојић.