Завршена су и последња такмичења у оквиру Државног финала 10. сезоне Дунав осигурање Спортских игара младих у Петровцу на Млави.

У оквиру “Millennium team” турнира у тенису, у конкуренцији девојчице до 14 година, наша млада тенисерка из Ваљева Хана Калантариан, освојила је златну медаљу и постала државна првакиња Спортских игара младих у Србији.

Хана је освојивши златну медаљу стекла право учешћа на међународној завршници која ће се одржати у Сплиту, на којој ће наступати финалисти из Србије, Хрватске, БиХ и Словеније.

На Државном првенству су учествовали финалисти регионалних првенстава, међу којима су деца из Београда, Новог Сада, Чачка, Краљева, Пожаревца, Крагујевца, Зајечара, Јагодине и Ваљева.

Подсетимо, за 27 година колико се организују, Спортске игре младих су окупиле више од 2.000.000 учесника, а кроз дружење и спорт, промовисан је начин живота чији су основи постулати разумевање, пријатељство, поштовање различитости, солидарност и фер-плеј. Као такве, Спортске игре младих су признате од Међународног Олимпијског комитета.