У оквиру партнерства Националне службе за запошљавање и града Ваљева, а у сарадњи са Регионалном привредном комором, у четвртак, 14. септембра на Градском тргу у Ваљеву, од 12 часова, биће организован јесењи Сајам запошљавања.

“Велико нам је задовољство што је ова градска власт на челу са градоначелником Лазаром Гојковићем, а уз помоћ Владе Републике Србије у претходне три године у наш Град довела три велика инвеститора. Захваљујући томе, отворен је велики број радних места како директних, тако и индиректних, јер многе наше домаће компаније као кооперанти раде за велике инвеститоре. У прилог томе, посебно нам је драга чињеница да је тренутно на евиденцији НСЗ око 3350 незапослених, а подсетићу да је крајем 2020. године било око 4600. Позивамо све суграђане и запослене и незапослене да дођу на Сајам и погледају актуелне понуде на тржишту рада”, нагласио је члан Градског већа задужен за рад, запошљавање и социјалну политику Марко Јевтић.

Позив на јесењи Сајам запошљавања у Ваљеву упутио је и директор Националне службе за запошљавање – Филијале Ваљево Милан Ђенадић.

„У интезивном контакту смо са компанијама које послују у нашем граду, а које ће у наредном периоду имати највеће потребе за запошљавањем наших суграђана. Циљ нам је да презентујемо тражиоцима запослења актуелне понуде за радницима, како би на једном месту могли да поразговарају са представницима компанија, информишу се о условима за рад,  начину селекције кандидата који се обавља у компанијама које ће учествовати на Сајму, као и да директно конкуришу на понуђене послове. Више информација о овој манифестацији, као и упут за учешће на Сајму, тражиоци запослења могу добити код свог саветника у Националној служби за запошљавање.
Овим путем позивамо све наше суграђане који су заинтересовани да посете Сајам запошљавања, да дођу на Градски трг у четвртак, 14. септембра и информишу се о понуди послова које ће компаније представити“, закључио је Ђенадић.

У случају неповољних временски услова, јесењи Сајам запошљавања ће се одржати у холу Центра за културу Ваљево.