Градска управа Ваљево ће у сарадњи са Националном службом за запошљавање – Филијала Ваљево, организовати јесењи Сајам запошљавања у четвртак, 8. септембра на Градском тргу у Ваљеву, у периоду од 13 до 16 часова.

Сајам запошљавања је тематског карактера „У сусрет новим инвестицијама“, а долазак су најавили највећи послодавци у нашем граду и то немачке компаније „Hansgrohe“ SE и “Bizerba”, као и SE&CO.KG, „Gorenje“, ”Valy”, “Urban Tehnich”, “Turna Plastik” и многе друге компаније, које ће незапосленима понудити више од 500 слободних радних места.
„Ово је прилика да сва незапослена лица дођу и распитају се о потенцијалним радним местима. Нама је веома драго што је у претходних годину дана незапосленост у Ваљеву са 4600, спала за око 700 лица и сада је то број од 3890. Настављамо даље, јер нас очекују нова радна места. До краја следеће године, захваљујући одговорној политици градоначелника Ваљева Лазара Гојковића и подршци од стране Републике Србије, довођењем нових инвеститора, добијамо 2300 нових радних места“, нагласио је члан Градског већа задужен за рад, запошљавање и социјалну политику Марко Јевтић.

Како је речено у Националној служби за запошљавање, од образовних профила најтраженија ће бити занимања из области саобраћаја, машинства, електро струке, прераде пластике, грађевинарства, економије, администрације, а посла ће бити за све нивое образовања.