Када кажемо Први мај, главна асоцијација нам је време које проводимо са пријатељима у природи.

Ове године ће у Ваљеву први пут за Први мај бити отворене капије СРП Петница, тако да сви заинтересовани грађани имају прилику да уживају и опусте се у прелепом амбијенту овог спортског коплекса надомак Ваљева.

“Желели смо да отворимо капије СРЦ Петница за Први мај за све заинтересоване и да, условно речено, успоставимо неку нову традицију за тај празник. Да сваке године суграђани долазе са својим породицама и пријатељима, да се осећају угодно и да СРЦ Петница буде простор који се мапира и ван сезоне”, рекао је Жељко Остојић, директор УФК „Валис“.

Према његовим речима, све припреме за Први мај су завршене. Комплетно је уређена површина целог комплекса од 5,6 хектара. Улазак у СРЦ Петница на Дан рада је бесплатан, а капије се отварају у 7 часова ујутру.

Посетиоци ће моћи да унесу своју храну и пиће, опрему за роштиљ и пикник, спортске реквизите (лопте, рекете за бадминтон, фризби…), друштвене игре и слично.

“Акценат стављамо на ту традицију прављења роштиља и пикника за Први мај. Уступамо простор свим заинтересованим који желе да проведу празник у природи. Простор је идеалан за породице са малом децом, прелепо је уређен, безбедан, ограђен, пун зеленила, који има и терене за одбојку на песку, фудбал на песку, за баскет, стони-тенис и који има и теретану на отвореном. Озвучење ће радити, свакако ће бити пријатна музика, радиће кафићи, биће све исто као да почиње базенска сезона. Само да нас послужи време на које једино не можемо да утичемо, јер заиста мислим да ће то бити феноменално искоришћен дан за породично дружење за празник. Сви Ваљевци са својим породицама и пријатељима су добродошли”, поручио је Остојић.

Балон над олимпијским базеном ће такође бити у функцији, односно отворен за купаче Првог маја. Балон ће се скинути после 20. маја, након последње утакмице ВК „Валис Вега“ у Супер лиги Србије.

Уколико сте жељни боравка у природи, укусног роштиља или је Први мај идеална прилика да одморите и напуните батерије, не сумњамо да ће СРЦ Петница испунити сва ваша очекивања.