Штаб за ванредне ситуације града Ваљева је данас одржао четврту седницу и том приликом је констатовано да је епидемиолошка ситуација у Ваљеву неповољна, са тенденцијом погоршања. Препорука је да се, док Кризни штаб Владе Србије не донесе нове мере,  поштују све раније мере које се односе на ношење маски у затвореном простору, али и коришћење дезо баријера и дезинфекције, као и контролисање дозвољеног броја људи у објектима.

Штаб за ванредне ситуације града Ваљева је апеловао на грађане да се вакцинишу, јер је према подацима из ваљевских здравствених установа значајно мањи број оболелих од короне који су се вакцинисали. Иако вакцина не штити стопостотно од обољевања, умањује тегобе и фаталан исход.

Што се тиче начина одржавања наставе у школама, одлуку од томе доноси републички Тим за школе на основу података које добија из сваке локалне самоуправе. До краја недеље ће се знати да ли ће бити промене модела наставе у ваљевским основним и средњим школама

Такође, Штаб апелује на сваког појединца, али и правна лица и предузетнике да доследно поштују препоручене мере и да ковид редари у правним субјектима контролишу поштовање мера.

Дом здравља и Општа болница Ваљево трпе велики притисак због повећаног броја оболелих, па је упућен апел из ових установа да пацијенти не долазе без преке потребе и да сачекају са прегледима који нису хитни.

Из Дома здравља, у коме је сада Ковид амбуланта, нарочито апелују на суграђане који  долазе у одељења Опште медицине и Медицине рада на другом спрату, ради продужавања терапије, да је најбезбедније да то учине преко телефона (на бројеве 064 8321 997 и 064 8321 431, радним данима од 7.00 до 12.30), или преко сајта Дома здравља www.dzvaljevo.rs, кликом на Портал за пацијенте и попуњавањем једноставног формулара који се налази на тој страници.