ЈКП „Видрак“ и ове године традиционално организује пролећну активност уклањања кабастог отпада у градским и приградским месним заједницама.
То подразумева постављање наменских контејнера у одређеним деловима града, где грађани могу одложити кабасти отпад. Плански су прецизиране локације и датуми изношења кабастог отпада сваке прве недеље у месецу, а то подразумева изношење старог намештаја, апарата за домаћинство и других кабастих предмета које грађани не желе више да користе.

“Почетком текућег месеца прикупљање кабастог отпада спровели смо у месним заједницама Градац, Попаре, Стари град, Брђани, Крушик и Ослободиоци Ваљева. Под крупним и кабастим отпадом подразумевају се предмети који по својој величини, количини и саставу не улазе у категорију кућног комуналног отпада. То су најчешће дотрајали предмети из домаћинства, стари намештај, делови санитарне опреме, баштенски отпад од кошења и орезивања и слично”, нагласила је директорка ЈКП “Видрак” Ксенија Бадем и позвала грађане да искористе ову прилику и спрече нагомилавање крупног отпада поред комуналних контејнера.
Према речима директорке ЈКП „Видрак“ то нарушава изглед окружења, али и ствара проблеме како суграђанима који у контејнере одлажу само отпад који настаје у домаћинству, тако и раду ЈКП „Видрак“.
У плану је да се на најкритичнијим местима, локацијама поставе контејнери да стоје и по недељу дана, као што су рецимо већа стамбена насеља, која овим планом нису обухваћена, а у којима је уочено свакодневно одлагање кабастог отпада поред комуналних контејнера.