Командант Другог центра за обуку пуковник Саша Стојиљковић с припадницима Другог центра за обуку, пред свечаност поводом Дана центра, 15. октобра 2021. у касарни Војвода Живојин Мишић у Ваљеву положио је венац на споменик „Погинулим припадницима 1991-1999. године“.

Свечаности су присуствовали представници Министарства одбране и Војске Србије, Министарства унутрашњих послова, локалне самоуправе, Српске православне цркве, представници фирми,пензионисани припадници јединице и породице погинулих припадника јединица чији је правни наследник Други центар за обуку.

У име града Ваљева, цвеће су положили заменик председника Скупштине града Виктор Мићић и члан Градског већа Марко Јевтић.

Командант Другог центра за обуку пуковник Саша Стојиљковић истакао је да је 15. октобар датум који носи сећање на дан када су 1918. године јединице Друге армије под командом војводе Степе Степановића ослободиле град Ваљево.

Пуковник Стојиљковић је још додао да су војници који су из центра отишли на служење војног рока у друге јединице Војске Србије поносни што су први део војног рока служили у Ваљеву. Такође, он је истакао плодну сарадњу са институцијама града Ваљева и општинама Колубарског округа.

„Све то нас обавезује да у наредном периоду приликом реализације планираних активности испољимо висок степен одговорности, као и спремности за успешно решавање свих задатака који се пред нас поставе“, рекао је пуковник Стијиљковић.

Поводом Дана центра приређена је свечана академија и додељена су признања најистакнутијим појединцима.